KulturaTuzla

Svi imamo porodične tajne, a ova predstava ih razotkriva: “Tri i pol sestre” stižu u NP Tuzla

Tuzlanski pozorišni daniRevija „Tuzlanski pozorišni dani“ u organizaciji Narodnog pozorišta Tuzla ove godine će se održati od 09. do 16. novembra, a na programu je ukupno osam predstava domaćih i regionalnih produkcija.

Gradsko kazalište „Joza Ivakić“ Vinkovci će na Reviji učestvovati sa dvije predstave.

Možda će Vas zanimati i:

Komedija „Tri i pol sestre“, u režiji Peđe Gvozdića na rasporedu Revije je u petak, 10. novembra u 19,30 sati.

TRI I POL SESTRE je komedija nastala prema tekstu Petre Cicvarić, u koprodukciji GK Joza Ivakić Vinkovci i GK “Zorin dom” Karlovac.

Redatelj predstave je Peđa Gvozdić, a u predstavi igraju Petra Cicvarić (Dalija), Martina Stjepanović (Melita), Matea Marušić (Mirta) I Lovorka Trdin (Morana).

“Tri i pol sestre” je topla porodična priča o uspomenama, ali i razarajućim tajnama koje jedva čekaju isplivati na površinu. Dalija, Melita, Morana i Mirta su četiri potpuno različite sestre koje su se nedavno zauvijek oprostile od svoje majke. Prije nego što je umrla, mama im je ostavila nekoliko kovčega punih raznih uspomena koje djevojke trebaju raspodijeliti među sobom. No u jednom se kovčegu sakrila i porodična tajna koja se skrivala gotovo trideset godina. Hoće li ova tajna razoriti sestre ili će ih još više zbližiti?

“Rijetki su snažni ženski dramski predlošci u kojima su svi likovi podjednako zastupljeni. Rijetke su priče koje su prožete sentimentom, gorko slatkim situacijama koje oponašaju život. Upravo me to privuklo ovom tekstu. Životnost situacije jedne večeri koju sestre zajedno provode prisjećajući se i otkrivajući mnoge tajne o sebi i svojoj porodici.

Tajne – gotovo svaka porodica ima tajne. One mogu povezati ili dovesti do raspada; neke je možda bolje nikada ne otkriti.

A šta ako se otkriju? Lik Melite pred kraj komada kaže:

„Ako smo već izvukli kosture iz ormara onda dostojanstveno zaplešimo s njima.“ Upravo time sam se vodio režirajući ovaj komad.

Pokušao sam voditi glumice u dostojanstvenom plesu ljubavi, frustracije, traume, bijesa i razumijevanja do toga da postanu i ostanu sestre. Obitelj. Drago mi je da su ove mlade, talentirane glumice u tome itekako uspjele“, Peđa Gvozdić, redatelj.

TRAJANJE: 75 min.

Rezervacije ulaznica: 035 251 645, 064 43 55 704 ili na mail rezervacije@nptz.ba.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button