Valter Tuzlanski

Svi budžetski korisnici u TK početkom aprila dobit će po 300 KM pomoći

Osim ministara i zastupnikaVlada TK danas je donijela odluku o isplati jednokratne pomoći za sve one koji plaću primaju iz budžeta kantona s izuzetkom zastupnika, ministara i premijera.

Svi budžetski korisnici u Tuzlanskom kantonu, njih nešto više od 10.000, početkom aprila dobit će jednokratnu pomoć u iznosu od 300 KM, potvrđeno je za Faktor.

Možda će Vas zanimati i:

Naime, Vlada Tuzlanskog kantona danas je usvojila Odluku o isplati pomoći zaposlenim kod budžetskih korisnika Tuzlanskog kantona, koja je donesena na osnovu Uredbe o isplati pomoći od strane poslodavaca koju je donijela Vlada Federacije Bosne i Hercegovine.

– U skladu s postignutim sporazumom s predstavnicima sindikata, a shodno Uredbi Vlade FBiH o pomoći od strane poslodavaca mi smo definirali isplatu 300 KM svim budžetskim korisnicima, izuzev izabranim zvaničnicima i nosiocima izvršne vlasti – rekao je za Faktor Suad Mustajbašić, ministar inansija TK.

To znači da će jednokratnu pomoć dobiti svi koji primaju plaću iz budžeta Tuzlanskog kantona, izuzev zastupnika u Skupštini TK i članova Vlade TK.

– Ostala povećanja koja smo predvidjeli za budžetske korisnike stupaju na snagu od 1. aprila, pa je ova pomoć i jedan vid kompenzacije za to što povećanja na ime plaće i dodataka nisu išli od 1. januara. Plaća se obično isplaćuje oko 10. u mjesecu, a ova pomoć će biti isplaćena nekoliko dana prije – dodao je ministar Mustajbašić.

Budžetskih korisnika u TK ima nešto više od 10.000, pa je za isplatu ove pomoći iz kantonalnog budžeta izdvojeno nešto više od tri miliona KM.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button