TuzlaVijesti

Sutra u Tuzli promocija multimedijalnog udžbenika iz hirurgije autora Zijaha Rifatbegovića

U amfiteatru Medicinskog fakultetaU amfiteatru Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli za sutra u 18 sati zakazana je promocija prvog interaktivnog multimedijalnog udžbenika iz hirurgije u Bosni i Hercegovini autora prof.dr Zijaha N. Rifatbegovića i saradnika.

“Knjiga nosi naziv ‘Prevencija i tretman ozljeda žučnih vodova pri laparaskopskoj holecistektomiji’. Danas je laparaskopsko odstranjenje žučne kese najčešća operacija u svijetu koja se izvodi. I ozljede koje se dese pri toj operaciji, ukoliko se blagovremeno ne prepoznaju i ukoliko se ne učini sve može doći do trajnog invaliditeta. Knjiga obrađuje teme prevencije, način rješavanja problema i postignutih rezultata u tretmanu takvih ozljeda. Možemo se pohvaliti da su naši rezultati dobri, da smo ih prezentovali i na Evropskom kongresu u Londonu 2018. godine”,  kazao je prof.dr Zijah Rifatbegović, autor interaktivnog multimedijalnog udžbenika iz hirurgije.

Udžbenik je proglašen i udžbenikom godine u BiH u 2023. godini.

Promotori na sutrašnjoj promociji bit će prim. prof. dr Stojan Potrč s UKC-a Maribor (Slovenija), profesor Bjorn Edwin iz Univerzitetske bolnice Oslo (Norveška) i prof.dr Senahid Trnačević s Univerzitetsko- kliničkog centra u Tuzli.

Prof.dr Zijah Rifatbegović vlasnik je ordinacije Rifatbegović iz Tuzle koja je posvećena je promicanju dobrobiti i zdravlja zajednice kroz pružanje dostupne i sveobuhvatne medicinske skrbi, s fokusom na potrebe pacijenata.

Njihova misija je osigurati izvrsnost u svim fazama medicinskog procesa, počevši od precizne dijagnostike, kroz učinkovito liječenje, pa sve do pružanja kontinuirane podrške pacijentima

Ordinacija Rifatbegović učinila je veliki korak u dijagnostici, jer su uspjeli nabaviti najmoderniji ultrazvučni uređaj, odnosno Ultrazvučni sistem Aplio i700, japanske firme Canon Medical Systems. Taj najsavremeniji uređaj na svijetu su dobili samo mjesec dana nakon Kraljevske bolnice u Melburnu.

Ordinacija je otvorena za pacijente svaki radni dan od 9 do 19 sati, kao i subotom od 10 do 14 sati.

Kontakti mogući putem telefona 035/258-221, kao i mail adrese: kontakt@ordinacija-rifatbegovic.ba.

Ordinacija se nalazi na adresi Hadžibakirbega Tuzlića 8A (bivša Bankerova).Možda će Vas zanimati i:

Back to top button