IstaknutoKultura

Sutra u Tuzli humanitarna izvedba predstave “Gospođica Julija”

Ulaznice su dostupne po cijeni od 5 KM

U subotu, 3. februara, s početkom u 19:00 sati, pozivamo vas da prisustvujete izuzetnoj pozorišnoj predstavi “Gospođica Julija” u izvođenju talentiranih umjetnika.

Ulaznice su dostupne po cijeni od 5 KM, a možete ih rezervisati putem Vibera ili WhatsApp-a na brojeve 063/288-962 i 062/515-837.

Ova interesantna predstava, pod režiserskom palicom Dina Kerića, donosi nam klasično djelo švedskog književnika Augusta Strindberga. Dizajn plakata je djelo Lorene Trogrlić i Ene Osmanović, dok je scenski pokret osmislila Samina Mujkanović, uz tehničku podršku Adija Omića i odabir muzike od strane Kolektiva.

U predstavi igraju izuzetni umjetnici:

Samina Mujkanović
Dino Kerić
Lorena Trogrlić

“Gospođica Julija” je drama koja se odvija na imanju švedskog grofa na Ivanjdan 1874. godine. Glavna junakinja, grofova kćer, odlučuje se na flert i ozbiljnu vezu sa Jeanom, slugom na imanju, čime započinje složenu igru dominacije i manipulacije između njih dvoje. Njihov odnos, obilježen različitim društvenim položajima i moralnim dilemama, vodi ka tragičnom raspletu.

Ne propustite priliku da uživate u ovoj klasici svjetske dramske literature koja i danas inspiriše publiku širom svijeta. Vidimo se na predstavi!

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button