Zanimljivosti i zabava

Suluda cifra: Najskuplja Louis Vuitton torba svih vremena ima oblik bundeve

Neobičan model

Svijet mode malo koga šokira i ostavlja u nevjerici, ali, sada se desio jedan presedan i mnogi su ipak ostali na ovu vijest otvorenih usta – a to je da je jedan model Louis Vuitton torbe prodat na aukciji za 44.100 dolara.

To je najskuplje prodata torba ovog brenda do sada, a model je veoma neobičan.

Poznato je da je Louis Vuitton statusni simbol i modna marka koja se prodaje po paprenim cijenama, ali je ovaj iznos čak i predstavnike kompanije iznenadio.

Takođe, iako bi na prvi mah pomislili da je u pitanju neki starinski komad, ili jedinstvena modna izvedba optočena rijetkim dijamantima, naprotiv. U ovom slučaju, obje ove pretpostavke bi bile pogrešne, jer dizajnerska torba prodata za najviši iznos je u obliku žute bundeve.

U pitanju je kratka proizvodna serija, izrađena od crne i žute kože, a napravljena u saradnji sa japanskom umjetnicom i legendom Jajoi Kasuma (94), čija je ljubav prema tačkama stvorila svijet inspiracije i za modni i za umjetnički svijet.

Inače, torba koja je prodata na aukciji je učetvorostručila svoju početnu cijenu postavljajući novi svjetski rekord ne samo za model već i za bilo koju Louis Vuitton torbu.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button