SvijetVijesti

Stotine putnika i članova posade oboljelo je na brodu Princess CruisesStotine putnika i članova posade oboljelo je na brodu Princess Cruises

Ovu vjest objavio je Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC). Tijekom putovanja Ruby Princessa od 26. februara do 5. marta, 284 od 2.881 putnika prijavilo je bolest, a 34 od 1.159 članova posade također su prijavili simptome, koji su uključivali povraćanje i dijareju.

Možda će Vas zanimati i:

Epidemiolozi i zdravstveni službenici Vessel Sanitation programa CDC-a odgovorili su na poziv kada je kruzer uplovio u Galveston, Teksas 5. marta, rekla je agencija. Još uvijek nisu utvrdili šta je uzrokovalo bolesti.

Osoblje na brodu je češće obavljalo čiščenje i koristilo postupke dezinfekcije nakon što je došlo do širenja bolesti, rekao je CDC. Također su prikupili uzorke stolice za analizu CDC-a.

Radnici su također uputili bolesne putnike da se izoluju u svojim sobama, rekao je glasnogovornik Princess Cruisesa. Tvrtka je rekla da je bolest vjerojatno uzrokovana norovirusom, vrlo zaraznim virusom koji uzrokuje povraćanje i dijareju. Norovirus se ponekad naziva i “virusom kruzera”.

Ruby Princess je od tada krenula na novo putovanje, rekla je tvrtka. Najnovija skupina putnika, koja trenutno putuje sedmodnevnom karipskom krstarenju, obaviještena je o povećanom širenju bolesti na prethodnom putovanju.

Ruby Princess je u prošlosti privukla pažnju kao mjesto nekoliko širenja COVID-19, uključujući krstarenje 2020. godine na početku pandemije koronavirusa, koje je pristalo u Australiji na brodu sa ​​stotinama pozitivnih slučajeva.

U posljednjih nekoliko godina, CDC je nadgledao izbijanja COVID-19 na kruzerskim brodovima. Program praćenja slučajeva završio je u julu 2022. godine.Izvor
cbsnews.com

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button