KulturaLifestyle

Stiže nova Pepeljuga za novu generaciju – “Magija nema rod, ona je bespolna””
Sonijeva adaptacija Diznijevog klasika Pepeljuga, imaće “bespolnu” (genderless) dobru vilu.

Glumac Billy Porter, koji je poznat po ulogama u serijama i brodvejskim mjuziklima, kao što su Pose, American Horror Story i Kinky Boots, kao i po specifičnim odjevnim kombinacijama na crvenom tepihu, igraće uogu dobre vile, povodom čega je izjavio da “magija nema rod”.

Film, čije je snimanje počelo prošlog mjeseca, ima impresivnu listu glumaca. Pored Portera u filmu glume Camila Cabello kao Pepeljuga, Idina Menzel je zla maćeha, a Pierce Brosnan igra kralja.U intervjuu, Porter je rekao da je veoma duboko i moćno što su odlučili, da on igra dobru vilu.

Možda će Vas zanimati i:

“Prije par dana na snimanju, shvatio sam koliko je moćno i duboko, što ja igram dobru vilu. Magija nema rod. Ovaj lik predstavljamo kao bespolan – genderless, bar ga ja tako igram, i to je zaista moćno. Ovo je klasik, klasična bajka za novu generaciju. Mislim da je nova generacija zaista spremna za ovako nešto. Djeca su spremna, a odrasli su ti, koji usporavaju stvari”, rekao je Porter.

Porter je ubjedljivo savršen za ovu ulogu, kao glumac i muzičar, posljednjih godina ustalasao je javnost svojim nastojanjem, da sruši stereotipe. Zvijezda Brodveja nosio je nevjerovatne i hrabre modele na mnoge važne događaje u želji da društvo, počne da prihvata različitosti.

Pored uloge u “Pepeljugi”, Porter će se pojaviti u jednoj epizodi dječije serije Sesame Street, gdje će nositi poznatu i prekrasnu haljinu/smoking, koju je prethodno nosio na dodjeli Oskara.

https://www.instagram.com/p/B9F-VmnFqM_

Njegova odluka da nosi haljinu u dječijoj emisiji, takođe je naišla na neodobravanje, ali glumac je odgovorio rekavši da djeca širom svijeta, koja su žrtve vršnjačkog naslja, očajnički treba da vide nekoga kao što je on.

Izvor: UltraMožda će Vas zanimati i:

Back to top button