SvijetZanimljivosti i zabava

Smijeh, energija i punk rock: Pogledajte nastup najgoreg benda na svijetu (VIDEO)Green Jelly, koji je nekad poznat kao Green Jello, je alternativni punk rock/metal bend iz SAD-a koji se prvenstveno bavi komedijom. Bend je osnovan 1981. godine u Kenosha, Wisconsin, od strane Billyja Mansona, a ime je nastalo zbog pjevanja djece na rođendanskim zabavama.

Green Jelly je stekao popularnost sredinom 90-ih godina prošlog stoljeća s njihovim hitom “Three Little Pigs”, koji se našao na vrhu mnogih top lista u SAD-u i Europi. Pjesma je kasnije dobila i video spot u kojem su se pojavljivali lutke slične onima iz popularne TV serije Sesame Street.

Međutim, bend je također bio poznat po svojim živim nastupima koji su bili kombinacija punk rocka, teatra, komedije i interakcije s publikom. Njihovi nastupi uključivali su šarolik asortiman kostima, rekvizita i čudnih likova koji su se pojavljivali na pozornici.

Green Jelly nije uvijek bio sastavljen od istih članova, a kroz godine je prošao kroz mnogo promjena u postavi. Među članovima benda koji su ostavili trag u njihovoj povijesti su i legendarni bubnjar Danny Carey, poznat po svom radu s Toolom.

Bend se i dalje aktivno bavi muzikom i svira širom svijeta. U posljednjih nekoliko godina su objavili i nekoliko novih albuma, a njihovi živi nastupi i dalje su poznati po svojoj energiji i ludosti.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button