Tuzla

Sloboda izlazi na međunarodni sud, postupak pokrenut zbog golmana

Sindikat profesionalnih nogometaša Bosne i Hercegovine putem svojih pravnih partnera pokrenuo je postupak pred Međunarodnim sudom za arbitražu u sportu (CAS) vezano za predmet golmana Irfana Fejzića protiv FK Sloboda iz Tuzle.

Fejzić je sa Slobodom imao ugovorni odnos u sklopu kojeg je dio mjesečnih primanja dobijao putem Omladinske škole Slobode.

Sindikat tvrdi da klub nije u cijelosti izvršio svoje obaveze prema igraču, a nakon postupka kroz kantonalne i državne komisije, pravda nije zadovoljena.

Možda će Vas zanimati i:

Komisije pred kojima se vode sporovi nisu donijele adekvatne odluke te su pogrešnu utvrdili činjenično stanje i napravili greške u postupku.

Iz Sindikata napominju da je jasno kako je komisija Fudbalskog saveza Tuzlanskog kantona u cijelosti pod uticajem FK Sloboda s obzirom na to da je trenutni predsjednik Slobode Elmir Šećerbegović ujedno i predsjednik FS TK.

U rad FS TK uključeni su i bivši uposlenici kluba, što svakako ne ide u prilog igračima i trenerima, kada pokreću postupke u tom savezu. U takvom sistemu, nema pravednih niti ispravnih odluka.

“S obzirom na raspoložive dokaze, brojne odluke u proteklom period, sporazume i drugu dokumentaciju, nema nikakve sumnje da je Omladinska škola Slobode pravni subjekt, putem kojeg je klub vršio i vrši plaćanja svojih obaveza. Vjerujemo da ćemo kroz postupak na CAS-u dokazati ispravnost zahtjeva igrača, ali isto tako i destruktivnost sistema, koji je pod brojnih uticajima raznih faktora i interesnih skupina, a to počinje na kantonalnom nivou”, poručuju iz Sindikata.

Dodaje se i da je SPFBiH putem međunarodnih partnera posebno obratio FIFA-i vezano za rad prvostepene komisije FS TK koja već dugo ne slijedi pravila NS BiH i važeće zakonske akte. Jasan je uticaj kluba, povezanost odgovornih lica, međutim svojim djelovanjem nastoje ozakoniti nezakonit rad, a sve na štetu igrača i trenera, a iz Sindikata ističu da takvo nešto neće dozvoliti.

Izvor
klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button