Valter Tuzlanski

Sladić prognozira: Da li će novogodišnji praznici biti “okićeni” snijegomVraća nam se zagađenje, Sladićevo je predviđanje

Magistar primjenjene meteorologije i klimatologije Nedim Sladić komentarisao je trenutne vremenske prilike, te dao prognozu za naredni period. Prema njegovim riječima, teško se može očekivati da će novogodišnji praznici biti “okićeni” snijegom.

Možda će Vas zanimati i:

– Za sada snijeg nije u opticaju u narednih četiri do pet dana. Potpadamo pod polje visokog zračnog pritiska sa jugozapada koji se širi dalje prema istočnim dijelovima evropskog kontinenta, s njim pristiže toplija zračna masa. Ali to ne znači da će biti toplije odmah u nizinima. U pojedinim danima viša planinska područja će imati više temperature od nizina. Vraća nam se zagađenje.

Nešto malo padavina će biti oko 22., ali vrlo male količine prema trenutnim pokazateljima. Srednjoročni trendovi, s obzirom na tropske konekcije, nekog većeg pokazatelja za hladni prodor nema. Tako da me ne bi iznenadilo da i ova nova godina prođe bez bitnijeg sniježnog pokrivača, prognozirao je Sladić gostujući na N1.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button