BiH

Serija “Balkanika” premijerno na BHT-u
Prva sezona nove igrane serije “Balkanika”, čiji je trailer oduševio javnost, počinje s emitovanjem 31. oktobra na BHT1.

Najavljujući premijeru “Balkanike” u svom programu, iz BHT-a poručuju da im je zadovoljstvo što će publici ponuditi ovu seriju vrhunske domaće produkcije, koju je u potpunosti realizirala mlada ekipa profesionalaca sa nekoliko već poznatih glumačkih imena.

“Gledatelji BHT1 novu bh. seriju ‘Balkanika’ moći će pratiti od 31. 10. od 22:25 sati. Serija će biti u programu BHT1 biti prikazivana jednom sedmično i to nedjeljom. BHRT kao javni medijski servis BiH uvijek će ponuditi saradnju, kao i do sada, mladim i kreativnim osobama koji svojim djelovanjem doprinose razvoju ne samo filmske umjetnosti nego i društva u cjelini”, istakao je Seid Masnica, glasnogovornik BHRT-a.

Sjajni autorski tim koji je osmislio i realizirao seriju predvode scenarista Luka Mamuza, producent i režiser Marin Mamuza, majstor fotografije Mirko Pivčević, te Ivan Šagolj i Zdravko Grgić. “Balkanika” je serija prožeta akcijom, dramom i sa elementima komedije, a interesovanje javnosti za ovu priču je ogromno, što mladim Livnjacima daje vjetar u leđa.

“Jedva čekamo da Struja, Bakar i Brzi, ali i svi drugi likovi koje smo okupili na TV ekranima pokažu na čemu smo radili proteklih mjeseci. Dva mjeseca smo doslovno živjeli na setu i hvala svim našim sugrađanima koji su nam pružali veliku podršku bez obzira na svu buku tokom snimanja”, poručuju autori i otkrivaju da će TV publici biti prikazano pet epizoda prve sezone serije, koje traju po 35 minuta. U planu im je da “Balkanika” ove zime bude dostupna i online.

“Balkanika” donosi priču o dvojici prijatelja koji se uslijed beznađa svakodnevnice upuste u opasan posao, a on im donese nevolje kakve nisu mogli zamisliti.

Uz ekipu poznatu po YouTube skečevima “Jure i Mate”, u ovom sjajnom projektu gledat ćemo i popularne glumce kao što su Mladen Vulić, Dragan Marinković Maca, Slaven Knezović, Ana-Uršula Najev, Pere Eranović, Stipe Radoja i mnogi drugi. Posebnu atmosferu seriji daje soundtrack “Highlife” koji izvodi splitski reper Grše, a veliku pažnju izazvalo je i pojavljivanje Mate Rimca.

Sve informacije o seriji “Balkanika” možete pratiti na Instagramu i YouTubeu.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button