BiH

Šemsudin Mehmedović: Fadila Novalića treba biti stidŠemsudin Mehmedović, poslanik u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine, rekao je danas da bi Federalnog premijera trebalo biti stid zbog slabe reakcije u procesu nabavke vakcina – kao i sve ostale koji su mogli uraditi više.

”Ovo što se dešavalo u Beogradu je poniženje. I Fadila Novalića treba biti stid. Svi koji su mogli, a nisu uradili koliko su trebali kako bi građani BiH dobili mogućnost da se vakcinišu”, rekao je Šemsudin Mehmedović

Govoreći o smjeni državnog ministra Miloša Lučića, Mehmedović je kazao da kompletno Vijeće ministara ”ima rok” do šestog mjeseca da počne raditi bolje.

”Dali smo im rok do 6. mjeseca, očigledno je da oni ne rade svoj posao. Neki odgovorno rade. Mislim da ministar sigurnosti, ministar odbrane i ministar vanjske trgovine rade ozbiljno. Ministra Lučića nakon imenovanja više nismo vidjeli u Zastupničkom domu”, dodao je on istakavši da je nepoštivanje ljudskih prava jedan od najvećih problema u Bosni i Hercegovini.

On je istakao da bi ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine treba ponuditi ostavku nakon svih ”gafova” koje je dosad napravila.

O svom statusu u SDA…

”Mora se nešto radikalno desiti da bih napustio stranku, ja sam od početka u njoj ne mislim da je treba ostaviti nekima koji je zloupotrebljavaju tu stanku. Nije jednostavno napustiti nešto što gradite tridesetak godina. Nove političke stranke nisu se pokazale kao djelotvorne i alternativa. Bio bih sretan da se pojavi neka građanska stranka koja bi djelovala na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine”, dodao je.

Izvor: Ba.n1info.comMožda će Vas zanimati i:

Back to top button