BiHVijesti

Sarajevski hirurg za opisao horor u Pragu: U bolnici je bilo kao u ratu. Ubica je gađao precizno

Teška noć

U jednoj od 14 praških bolnica, pomoć povrijeđenim studentima pružao je i čuveni sarajevski doktor, ratni hirurg Edib Edo Jaganjac koji trenutno radi u Univerzitetskoj bolnici Motol.

“U bolnici je to izgledalo skoro kao u ratu kod nas. Vozili su ranjene jedne za drugim, ali u poređenju sa našim ratom – u ovoj bolnici smo imali sve uvjete. U ratu nismo imali ni struje, ni vode, naše ranjenike su vozili njihovi prijatelji koji nisu imali pojma šta raditi s njima, a ovdje su studenti dolazili potpuno obezbijeđeni. Praška hitna pomoć je jedna od najboljih, ako ne i najbolja u Evropi”, započeo je Jaganjac, te opisao momenat kada je dobio poziv za pomoć:

“Kad je to počelo, tj. kad se desilo, ja sam bio kući. Kolega me nazvao, a kada sam čuo šta je u pitanju, naravno da sam odmah bio tu u bolnici. Za koju minutu smo tamo imali desetak hirurških timova spremnih. Ovo je najveća bolnica u srednjoj Evropi, imamo 1100 doktora i blizu 6000 kreveta. Imali smo neprospavanu noć, svima smo pružili pomoć i mislim da će svi povrijeđeni na kraju biti dobro”.

“Studenti koji su sinoć primljeni su ostali u bolnici, jer tu i trebaju biti. Srećom, svi su dobro. Jedna djevojka je bila u kritičnom stanju, ali izgleda da će biti dobro i ona. Povrede su atipične, on je ubica gađao vrlo precizno, nažalost. Zato je i pobio tolike ljude”.

Naš poznati doktor kaže da je cijela Češka Republika u šoku zbog ovog napada.

 

 

Izvor
vijesti.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button