BiHLifestyle

Sajam šljive: Šetnja sajmom drugi dan
Već je protekao i drugi dan rada 48. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije.

Dok se kapije sajma zatvaraju oživljava drugi dio sajma koji se nalazi u gradačačkom parku podno zidina Kule Zmaja od Bosne. Tu su smješteni pokretni štandovi sa proizvodima koji će biti dostupni mnogim šetačima koji će preplaviti gradačačku glavnu ulicu i okolne kafiće tokom večeri.

Za one koji se odluče da pronađu drugi vid razonode, mogu da ga pronađu ispred zgrade općine gdje je smještena improvizovana bina sa koje će se razliti muzika mnogih izvođača koja će do kasno u noć zabavljati prisutne, pa se zna odigrati i kolo u samom centru grada.

Možda će Vas zanimati i:

Ipak smo se mi danas odlučili da prošetamo sajamskom halom i da ovog drugog dana, kada je po običaju najmanja gužva, snimimo i slikom dočaramo štandove i predstavimo proizvode i proizvođače koji su uzeli učešće na ovogodišnjem sajmu. Ipak smo se trudili da pored mnogih štandova pokažemo one koji zbog nečega privlače pažnju a snimili smo i dio mehanizacije koja je izložena na platou pored sajma.

Dok smo to odrađivali nismo se mogli oteti utisku da je mnogo manje gužve na sajmu i oko njega u odnosu na neke prethodne godine ali to ima opravdanje i ima svoju draž. Opravdanje je u ovoj opakoj epidemiji koja je uslovila da mnoge manifestacije budu odložene ali ova sajamska manifestacija se tradicionalno održava već 48 godina zaredom, prekinuvši samo tu tradiciju kroz četiri ratne godine.

Draž je u toma što se nekako u ovoj intimnoj atmosferi mogu obići svi štandovi i puno više obavijestiti o proizvodima pojedinih proizvođača. Nadamo se da ćete kroz fotografije osjetiti bar dio ove sajamske atmosfere ovog drugog dana koji već polako tone u drugu gradačačku plavu noć. Plavu noć koja je dobila ime po boji njenog visočanstva šljive, koje za razliku od mnogih prethodnih sajmova, na ovom sajmu ima u izobilju.

Piše: Krajnović SuadMožda će Vas zanimati i:

Back to top button