SvijetZanimljivosti i zabava

Rusija: U borbenoj pripravnosti i moćne rakete Sarmat


Čelnik ruske svemirske agencije Roscosmos danas je izjavio da su interkontinentalne balističke rakete Sarmat, koje imaju sposobnost nositi deset ili više nuklearnih bojevih glava, stavljene u borbenu pripravnost, prema izvješću državne novinske agencije RIA.

Ova najava dolazi u kontekstu kontinuiranih napetosti u regiji, posebno nakon početka rata u Ukrajini. Ruski predsjednik Vladimir Putin više puta je zaprijetio upotrebom svih sredstava, uključujući nuklearno oružje, kako bi obranio teritorijalni integritet Rusije.

Prošle godine, Putin je izjavio da teritoriji u Ukrajini koje je Rusija anektirala sada su pod “nuklearnim kišobranom” Moskve, što je izazvalo zabrinutost i reakciju širom svijeta.

Ova najnovija pripravnost interkontinentalnih balističkih raketa Sarmat samo produbljuje zabrinutost u međunarodnoj zajednici i podsjeća na važnost dijaloga i diplomatskih napora kako bi se rješavale napetosti i osigurala mirna budućnost. S obzirom na snagu nuklearnog oružja, stabilnost i sigurnost regije i svijeta trebaju ostati prioritetima za sve relevantne aktere.Izvor
FENA

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button