Sport

Ronaldo podržao crnogorskog trećeligaša i pokazao šta misli o Superligi
Krajem prethodne nedelje, ponovno se vratila u centar pažnje evropske sportske javnosti tema Superlige, nakon što je Evropski sud doneo značajnu odluku u korist ovog takmičenja.

Prema odluci suda, FIFA i UEFA nemaju monopol nad organizacijom nogometnih takmičenja i obavezne su dozvoliti održavanje Superlige. Međutim, i pored ove odluke, gotovo svi klubovi su odbili učešće u Superligi.

Možda će Vas zanimati i:

Izuzetno zanimljivo je što je Superligu odbio čak i crnogorski trećeligaš Fans United. Video koji su objavili na svom Instagram nalogu stigao je do niko manje nego do Ronalda, koji je podržao ovaj stav putem “lajka” na objavi.

“Velika poruka malog kluba protiv Superlige. Fans United je nedavno osnovan klub, igramo u Trećoj ligi male države Crne Gore i imamo veliki san – da čujemo himnu Lige šampiona na našem stadionu jednog dana. Trenutno čak i nemamo sopstveni stadion, ali verujemo da možemo ostvariti svoj san ukoliko evropski fudbal ne doživi dramatične promene. Iako smo mali klub, gajimo velike snove. Svaka utakmica i svaki postignuti gol približavaju nas ostvarenju našeg sna, ali sada se Superliga pojavila kao pretnja našim ambicijama”, stoji u tekstu koji prati objavljeni video.

Ime jednog od najboljih fudbalera svih vremena našlo se među 2.000 ljudi koji su podržali ovu objavu sa “sviđa mi se”, privukavši pažnju regionalnih, ali i svetskih medija.

Na stranici Fans Uniteda apeluju: “Molimo vas, ne uništavajte naše snove. Ne dozvolite da se dogodi Superliga.”

Tako je Ronaldo, zahvaljujući najmlađem crnogorskom fudbalskom klubu, koji je osnovan ove godine i takmiči se u Trećoj ligi Crne Gore, otkrio svoj stav protiv Superlige. Očigledno je da nije podržava.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button