Istaknuto

RK Tuzlanka: Nesvakidašnji događaji obilježili kraj 2023. i početak 2024. godine

Realizovani događaji krajem 2023. godine i početkom 2024. godine u Robnoj kući Tuzlanki nose posebne odlike, jer su bili i humanitarnog i umjetničkog karaktera.

Naime, krajem mjeseca decembra na III spratu prema inicijativi i u organizaciji Udruženja „Suncokret“ i Atelier studio Art u saradnji RK Tuzlanka organizovane su i održane slikarske radionice.

Slikarske radionice su se sadržavale iz dva dijela, na kojima su mogli prisustvovati svi, od dječice od 6 godina do dobi 76 godina. Uživali smo družeći se i u konačnici u realizaciji humanitarnog događaja gdje je cjelokupan prilog od prodaje slika doniran za Jasmina Zubčevića.

Januar mjesec obilježila je posjeta književnice Lejle Motoruge, autorice romana „Volim te rekla je sebi“ u organizaciji BMG Bosanske medijske grupe. Druželjubiva, topla i draga Lejla družila se sa posjetiteljima, koji su rado prilazili, razgovarali sa Lejlom i iskoristili priliku da kupe njen roman.

Roman je proglašen kao najbolja domaća knjiga prethodnih godina, a svi zainteresovani mogu isti da kupe svakim danom u knjižari „Buljubašić“ u prizemlju RK Tuzlanka.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button