Tuzlanski kanton

Resorno ministarstvo dodijelilo sredstva za povećanje bezbjednosti i kulture u saobraćaju
Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Denis Bećirović potpisao je danas ugovore sa neprofitnim organizacijama i udruženjima za dodjelu namjenskih sredstava za 29 projekata.

Naglasivši da su to namjenska sredstva, ministar Bećirović je  kazao da je iznos od 40.000 KM raspoređen za projekte 29 udruženja  i neprofitnih organizacija koje su u prethodnom periodu pokazale veliki nivo odgovornosti te da je sigurnost u oblasti saobraćaja prioritet, a resorno ministarstvo će nastaviti ulagati u tom pravcu.

Kantonalno ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja već 13. godinu objavljuje javni poziv sa ciljem prikupljanja kvalitetnih ponuda iz oblasti povećanja bezbjednosti saobraćaja na području TK, unaprjeđenja rada stanica tehničkog pregleda te povećanja bezbjednosti saobraćaja kroz edukaciju djece u predškolskom i školskom uzrastu i edukaciji samih vozača, učesnika u saobraćaju na smanjenje ispušnih gasova i povećanja zaštite čovjekove okoline.

Pomoćnik ministra za saobraćaj Nenad Lukanović kaže da se finansiraju i projekti koji su vezani za poboljšanje usluga prijevoza putnika kroz autobusni i kroz taxi prijevoz kao i projekti kojima je cilj promocija biciklističkih i auto-trka te obilježavanje značajnih datuma za saobraćaj.

„Čitav je spektar projekata za koje se godinama može aplicirati ka Ministarstvu a sve sa ciljem kako bi podigli nivo bezbjednosti u saobraćaju. Kroz ove programe do sada je dato više od 350.000 KM i realizovano više od 200 projekata koji su za cilj imali bezbjednost saobraćaja i povećanje saobraćajne kulture.”Možda će Vas zanimati i:

Back to top button