Promo

Psihološka pomoć majkama djece sa poteškoćama u razvoju
U okviru društveno-odgovorne kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra 2023. – podrška projektima za unaprjeđenje i očuvanje mentalnog i fizičkog zdravlja žena, kompanija dm je podržala realizaciju 14 projekata s područja cijele BiH, s više od 60.000 KM.

Podržani su projekti s aktivnostima poput: stručnih predavanja i radionica na razne teme, savjetovanja, izrada edukativnih priručnika, učenja taekwondo i joga tehnika i sl.

Jedan od podržanih je i projekt „Psihološka pomoć majkama djece sa poteškoćama u razvoju“ u organizaciji Udruženja za osobe sa invaliditetom „Duga“ iz Tuzle.

Možda će Vas zanimati i:

„Projekt „Psihološka pomoć majkama djece s poteškoćama u razvoju“ imao je za cilj unaprijediti kvalitetu života porodice, naročito majki, a razrađen je tako da majkama bude olakšana svakodnevnica. Obuhvaćao je mnogo bitnih segmenata za majku i dijete, njihove emocije te organizaciju svakodnevnih aktivnosti,“ kazala je organizatorica projekta, Alma Dropić.

Žensko zdravlje je jedna od tema kojom se kompanija dm aktivno bavi te je uz kampanju {ZAJEDNO} za bolje sutra u okviru teme organizirana i prva stručna konferencija dm ženski razgovori, u junu prošle godine. Projekti unaprjeđenja i očuvanja fizičkog i mentalnog ženskog zdravlja podržani su i na 6. dm ženskoj utrci.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button