BHINGKameleon projekti

Prvi BH Hackathon kroz Think tank za mlade sutra u Tuzli

Danas se u prostorijima rektorata Univerziteta u Tuzli održala PRESS KONCERENCIJA  u povodu prvog BH Hackathona kroz Think tank za mlade koji će se održati u 14. i 15. decembra u Narodnom pozorištu Tuzla.

Prvi BH digitalni Think tank u tehničkoj organizaciji BH sedmica inženjerstva i Univerziteta u Tuzli u potpunosti je posvećen obrazovanju za 21. vijek i kroz ovaj događaj ponudit će smjernice razvoja kampusa UNTZ-a na način kako to vide mladi ljudi iz cijele BiH.

Možda će Vas zanimati i:

Na PRESS KONCERENCIJI su se obratili članice i članovi žirija: 

– Dr.sci. Nerdina Mehinović, dipl.ing.el, dekanesa Fakulteta elektrotehnike
– Dr.sci. Aljo Mujačić, dipl.ing.el, redovni profesor Fakulteta elektrotehnike
– Dr.sc. Damir Zenunović, redovni profesor RGGF UNTZ
– Dr.sci. Vesna Bratovčić, prorektorica za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju
UNTZ, vanredna profesorica
– Zlatko Berbić, dipl.ing.arh, CEO BH Engineering Weeks
– Erna Kusturica, pomoćnica ministra privrede TK

Zadatak za 22 prijavljene ekipe je osmisliti inovativne sadržaje kampusa te, otvoriti i dati rješenja za široki raspon tema koje se tiču mladih i obrazovanja savremenog doba.

Od edukativnih primjena novih tehnologija, povezivanja akademske zajednice, energetske efikasnosti, zdravlja okoliša, smještaja za studente do osnaživanja mladih kroz umjetnost i inovacije.

Hackathon počinje u srijedu spletom uvodnih tema, 14. decembra u Narodnom pozorištu Tuzla od 10 h, koje prezentuju izazove i aktuelna inženjerska rješenja. Timovi koji se plasiraju u finale, njih deset, u četvrtak 15. decembra prezentuju svoje prijedloge i programe dok će žiri nagraditi tri najuspješnije ekipe sa novčanim nagradama.

Pobjednički tim osvaja i specijalnu nagradu u vidu podizanja UNTZ zastave čime se simbolično otvara aktivnost izgradnje pametnog kampusa za 21. stoljeće.

Pozivamo sve da nam se pridružite tokom ovog događaja koji je otvoren za javnost i pružite podršku mladim studentima i studenticama u njihovim inženjerskim poduhvatima i promišljanjima. Ulaz je besplatan.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button