Tuzla

Projekat “Ja Građanin”: Učenici Richmond Park škole odabrali temu “Problem mentalnog zdravlja adolescenta”

Učenici H3B odjeljenja Richmond Park škole u Tuzli za projekat “Građanin” odabrali su temu: Problem mentalnog zdravlja adolescenta. Ovu temu odabrali su zbog stigme prisutne u društvu koja dovodi do širenja dezinformacija i poteškoća sa rješavanjem istih.

Fokusirali su se na adolescente iz razloga što stručnajci smatraju da je baš taj period najburniji i najvažniji za prevenciju mentalnih problema.

Kroz plan akcije su uspjeli uraditi mnogo, a najviše su se fokusirali na saradnju među učenicima kako njihove, tako i drugih škola.

Možda će Vas zanimati i:

U Richmond Park školi održali su prezentacije i radionice učenicima nižih razreda, a ostvarili su saradnju i sa Građevinsko-geodetskom školom Tuzla.

Ugostili su učenike Umjetničkog smjera gdje su zajednički odradili likovnu radionicu na temu: Mentalno zdravlje kod adolescenata.

Učenici obje škole su se družili, razgovarali o problemima sa kojima se susreću i kroz likovnu radionicu barem malo skrenuli pažnju sa svakodnevnih školskih obaveza.

Ovaj vid aktivosti treba podstaći i druge škole da rade slične aktivnosti kako bi se učenici upoznavali, družili te razmjenjivali mišljenja i iskustva.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button