Svijet

Procurio novi snimak đaka i učiteljice koji plešu uz “Ne volim te Alija” (VIDEO)

Direktorica novosadske OŠ “Vasa Stajić” u kom su učenici četvrtog razreda na oproštajnoj priredbi sa učiteljicom u koloni plesali uz pjesmu Baje Malog Knindže koja raspiruje nacionalnu mržnji i slavi ratne zločine, najavila je pokretanje disciplinskog postupka.

Prema pisanju Telegrafa, Zorica Đurić je rekla da je „pokrenut disciplinski postupak i da se škola više neće izjašnjavati povodom ovog slučaja do okončanja istog”. Đurićeva nije precizirala protiv koga je pokrenut postupak, s obzirom da su tokom incidenta u sali bile minimum dvije učiteljica, a u blizini još dva učitelja. Jedna od njih je predvodila djecu u voziću, plešući uz stihove u kojima će “Drina odnijeti sto Mudžahedina svaki dan”, dok je druga sve to snimala telefonom, a potom poslala na roditeljsku viber grupu.

U izjavi za Nova.rs, direktorica je opravdala učitelje da nisu znali o kakvoj je pjesmi riječ, niti da su od galame mogli čuti stihove iste.

Međutim, Nova.rs je došao do novog snimka koji je je takođe snimila učiteljica, a na kom se, kao i u prethodnom, vrlo jasno čuju stihovi “Ne volim te Alija, zato što si Balija”, na šta djeca razgaljeno đuskaju.

“Kada smo dobili snimak na grupi, većina nas se zgrozila i odmah reagovala. Ono što me je dodatno šokiralo je što je učiteljica odgovorila da ona tu praktično ne vidi nikakav problem, da su djeca sama puštala muziku i da je “najbitnije da su se djeca lijepo provela”.

Pojasnila je da je to bio “njihov dan” i da im je bilo sve dozvoljeno, pa tako izbor muzike”, kaže jedan od roditelja čije je dijete prisustvovalo sceni.

“Bezobrazno je da se odgovornost praktično prebacuje sada na djecu, od kojih većina nije ni znala o čemu pjesma govori. Stvarno mi je strašno što je moje dijete završilo na snimku gdje đuska uz stihove koji veličaju mržnju i zločine,” rekao je jdan od roditelja.

Sporni snimak možete pogledati ovdje.

Izvor
Ba.n1info.com

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button