Promo

Pripremamo te za digitalna zanimanja na globalnom tržištu rada – upiši IT studij na fakultetu eMPIRICOM


Ako razmišljaš o upisu na studij, već si na pravom putu. Izaberi jedan od četiri studijska smjera iz digitalnog područja i kreni u svoju digitalnu budućnost.

U posljednjih nekoliko godina u Bosni i Hercegovini zabilježen je porast IT industrije za 72%, te je tako IT postala najbrže rastuća djelatnost u zemlji. Bilježi gotovo 30.000 zaposlenih, trenutno je slobodno još 6000 radnih mjesta, a prosječna neto plata je 60% više od prosječne neto plate u BiH, što ga čini jednim od najpoželjnijih sektora. Da biste se uspješno bavili ovim poslom – pisali kodove, dizajnirali korisničko sučelje, radili na postprodukciji videa, uspješno dizajnirali i upravljali računarskim mrežama ili informacijskim sistemima, potrebno je znanje koje će biti moguće već sutra direktno primijeniti na tržištu rada.

Fakultet „Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM“ Tuzla objavio je Konkurs za upis na studijski program „Računarstvo i informatika“ i sljedećoj generaciji studenata omogućava jedinstvenu priliku za sticanje dvije akreditirane diplome: one fakulteta eMPIRICOM Tuzla i fakulteta eMPIRICA Brčko.

Možda će Vas zanimati i:

Nakon završetka studija Računarstva i informatike, smjer Softversko inženjerstvo, imat ćeš sva potrebna znanja o programskom inženjerstvu, ovladat ćeš glavnim objektno orijentiranim jezicima .NET i JAVA, naučit ćeš programirati, razvijati i održavati složene aplikacije i informacijske sisteme.

Pohađajući smjer Inženjerska informatika razumjet ćeš ICT tehnologije koje se kriju iza svake uspješne kompanije, svladat ćeš sve osnovne koncepte informacijskih sistema, saznati sve o dizajnu i građi IT sistema, i otkriti kako bi izgledao idealan informacijski sistem koji želiš kreirati.

U okviru smjera Multimedijsko računarstvo uronit ćeš u svijet stvaranja digitalnog sadržaja, 2D i 3D animacije, audio i video materijala i naučit ćeš razvijati web stranice i dizajnirati korisničko sučelje. Postat ćeš majstor dizajna usmjerenog ka korisniku i saznati kako uklopiti medijske tehnologije u svaki projekat.

Na smjeru Poslovna informatika naučit ćeš kako koristiti velike količine podataka za optimizaciju poslovnih rezultata i pronalaženje inovativnih rješenja za probleme u poslovnom svijetu, kako pridonijeti poboljšanju poslovne efikasnosti, vladati analizom sistema, upravljanjem projektima i organizacijama, implementirati i održavati informacijske sisteme, uz obezbjeđenje informacijske sigurnosti.

S ciljem da naši studenti što prije pronađu dobro plaćen posao, fakultet eMPIRICOM nudi studijski program koji garantuje konkurentnost na tržištu i ekspresan pronalazak zanimanja u struci. Naš studijski program je koncipirani tako da prati potrebe tržišta rada i obrazuje studente za zanimanja budućnosti. Tome u prilog idu i statistike koje nadmašuju BiH standarde, a prema kojima 90% naših studenata unutar tri mjeseca od sticanja diplome dobiva posao.

Nekoliko faktora utiče na brzi dolazak eMPIRICOM studenata do posla. Prvi je velika potražnja za tim kadrom jer fakultet eMPIRICOM zaista nudi studij koji je tražen na tržištu, a znanja i vještine koje studenti stiču odmah su primjenjiva u svakodnevnom radu. Drugi faktor je znanje s kojim studenti izlaze sa fakulteta – praktično i primjenjivo znanje koje ih osposobljava da dolaskom na konkretno radno mjesto znaju obavljati svoje zadatke. Treći faktor je svojevrstan prestiž koju sa sobom nose diplome fakulteta eMPIRICOM i fakulteta eMPIRICA. Kroz saradnju koju smo ostvarili sa mnogim kompanijama iz raznih industrija, a posebno IT, znanja i vještine koje ove kompanije traže integriramo u naš studijski program. Kroz neprestanu komunikaciju i povjerenje koje stvaramo sa poslodavcima ispunjavamo obećanje da ćemo obrazovati i isporučiti im kvalitetne zaposlenike. Većina studenata se zaposli i prije sticanja diplome upravo zato što već na prvoj godini steknu količinu znanja i vještina dovoljnu za početak rada. Četvrti faktor je posebno prilagođena stručna praksa koju smo osigurali u vodećim IT i drugim kompanija u BiH i okruženju. Radno iskustvo koje time studenti dobijaju ujedno je sjajna prilika za upoznavanje s budućim radnim okruženjima i sticanjem dragocjenih poslovnih poznanstava.

Osim u telekomima i javnom sektoru, eMPIRICOM i eMPIRICA diplomante danas je moguće sresti i u drugim poznatim domaćim i inostranim kompanijama, kao što su Virgine Pulse, Ministry of Programming, Klika, Infobip, ECHO Technology, Inermino Group Beograd, i mnogim drugim.

Stoga, napravi prvi korak prema uspješnoj i dobro plaćenoj IT karijeri i prijavi se na Konkurs za upis studenata u akademskoj 2022./2023. godini na fakultetu eMPIRICOM u Tuzli. (www.empiricom.ba)Možda će Vas zanimati i:

Back to top button