Sport

Preminuo najbolji strijelac u historiji reprezentacije

Panamski fudbalski svijet zavijen je u tugu nakon što je u nedjelju preminuo Luis “Matador” Tejada, najbolji strijelac u historiji panamske fudbalske reprezentacije. Tejada je izgubio život nakon što se srušio tokom veteranske utakmice na periferiji Panama Sitija.

Panamski fudbalski savez (FEPAFUT) saopćio je tužnu vijest o gubitku legendarnog igrača, ističući njegov značaj u povijesti panamskog fudbala. “Legenda! Broj 18 u reprezentaciji je uvijek bio i uvijek će biti sinonim našeg vječnog strijelca Luisa ‘Matadora’ Tejadu. Uvijek ćeš biti u našim srcima”, objavio je FEPAFUT na svojoj stranici.

Možda će Vas zanimati i:

Luis “Matador” Tejada ostavio je neizbrisiv trag u panamskom fudbalu, igrajući ključnu ulogu kao napadač i postavljajući brojne rekorde. Sa 43 postignuta gola u 108 utakmica, Tejada je ne samo bio najbolji strijelac reprezentacije, već je bio i inspiracija mnogima širom zemlje.

Jedan od najznačajnijih trenutaka u Tejadinoj karijeri bio je njegov sudjelovanje u povijesnom nastupu Paname na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji. Tejada je predvodio reprezentaciju svoje zemlje na najvećoj svjetskoj fudbalskoj pozornici, gdje su panamski navijači bili ponosni na postignuti uspjeh i posvećenost svog legendarnog napadača.

 

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button