Zanimljivosti i zabava

PREDIVNA PRIČA: Stare gume pretvorio u krevete za NAPUŠTENE pse! (FOTO)
Predivna priča dolazi kada se kreativnost i želja za stvaranje bolje okoline spoje.

PREDIVNA PRIČA: Stare gume pretvorio u krevete za NAPUŠTENE pse!

23-godišnji Amarildo Silva voli životinje koliko i okolinu, pa je tako došao na ideju koja će biti korisna za oboje, te odmah počeo raditi na ostvarenju iste.  Stare i iskorištene gume od automobila, počeo je da pretvara u krevete za životinje. U mjestu gdje živi, više je životinja nego ljudi.

Kao umetnik, Amarildo je obožavao da od starog materijala pravi nove stvari, a svoju kreativnost pretvori u nešto korisno, što je u isto vreme ugodno i očima.

Nakon što je prikupio gume iz parkova i  odlagališta prošle su kroz detaljan proces rezanja, čišćenja i ribanja.

Kada se osuše, Amarildo ih farba svetlim bojama i dodaje posebne detalje, popit kostiju, šapa i srca. Ukoliko ima i ime ljubimca, i to je uključeno u dizajn.

Potom izreže rupe sa strana koje služe kao ručke, stavlja krevet napravljen od mekanih jastuka u rupu, koje prevlači sa predivno dizajniranim materijalima.

Ovaj posao omogućio mu je da da otkaz na poslu u supermarketu. Posao bi mogao potpuno promijeniti Amarildov život. Njegov rad je prepoznat i od strane lokalnih skloništa i dobrotvornih organizacija za pse, posebno zbog pozitivnog uticaja na okolinu i životinje koje lutaju po gradu. Postao je inspiracija mnogima!

Izvor:PetfaceMožda će Vas zanimati i:

Back to top button