KulturaTuzla

Pozorište mladih Tuzle započinje rad na predstavi „Hanka“


Pozorište mladih Tuzle i Udruženje „Mladi Tuzle“ Tuzla u susret obilježavanju 18 – te godišnjice uspješnog postojanja i rada,  započinju rad na produkciji nove pozorišne predstave

. Riječ je o predstavi „Hanka“ koja će po originalnom tekstu Isaka Samokovlije biti pripremljena u formi scenskog, plesno – pjevačkog spektakla.

Adaptaciju scenarija uradili su: Senada Užičanin, Amila Beširović i Adnan Mujkić. U glumačkom dijelu predstave igraju: Belma Huseinefendić, Mirza Mujagić, Remira Osmanović, Amila Beširović, Kemal Fazlić, Zerina Mujkić, Mirza Pinjić, Muris Vehabović, Ajla Mušanović, Hena Trutović, Amar Mujkić i Muhamed Delić. Plesače, pjevače i muzičare čine članovi Pozorišta mladih Tuzle i Udruženja „Mladi Tuzle“ Tuzla. Posebna čast je učešće Remire Osmanović, glumice Narodnog pozorišta Tuzla i članova Pozorišta mladih Tuzle koji su trenutno studenti glume na Akademiji dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli.

Možda će Vas zanimati i:

Naslovnu ulogu igra Belma Huseinefendić koja je članica Mladih Tuzle od 2011. godine i završila je Dramski studio za djecu, mlade i odrasle; Plesni studio i Muzičko – pjevački studio u funkciji glume.

Režiju za predstavu potpisuje Adnan Mujkić.

Premijera je zakazana za 1 i 2. mart 2022. godine na sceni Pozorišta mladih Tuzle kada će biti svečano otvoreni 18. Dani Mladih Tuzle.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button