TuzlaVijesti

Potvrđeno: Tuzla uskoro prvi grad u kojem se neće morati “ganjati” CIPS!

Birokratska olakšica
Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić potvrdio je na Facebooku da je usaglašen model po kome ubuduće građani neće morati imati takozvani CIPS za prijave na javne pozive.

”Danas sam imao sastanak sa direktorom IDDEEA-e Almirom Badnjevićem, gradskim vijećnikom Omerom Berbićem, predstavnicima službe na kojem smo usaglasili modele po kojima će grad Tuzla uskoro postati prvi grad u Bosni i Hercegovini koji će izbaciti upotrebu CIPS-a za javne pozive koje objavljuje Grad Tuzla na osnovu svojih odluka i pravilnika. Ovako ćemo građanima uštediti puno vremena i živaca u svakodnevnom životu”, stoji u objavi Lugavića.

Možda će Vas zanimati i:

“Takođe, ovim putem pozivamo Vladu Tuzlanskog kantona i UKC Tuzla da nam se pridruži te da idu u procese uspostave sistema e-beba, e-prebivalište i e-jmbg kako bi se djeca ubuduće mogla automatski prijavljivati bez nepotrebnog hodanja.”

“Sve ove aktivnosti se sprovode zbog naših građanki i građana, s ciljem pojednostavljenja procedura apliciranja. Ovo je dokaz da je ova administracija fokusirana na zahtjeve i potrebe građana i građanki Tuzle”, navodi se u objavi.

Podsjetimo, ranije je Omer Berbić, vijećnik Naše stranke u Gradskom vijeću Tuzla, tražio je od Grada Tuzle da oslobodi građane od fizičke dostave CIPS-a te da, u dogovoru s Ministarstvom komunikacija i prometa BiH kao i s Agencijom za identifikaciju dokumenata i razmjenu podataka BiH uspostavi elektronsko rješenje.

“Dugi redovi za izdavanje CIPS potvrda ne samo da opterećuju sve građane nego i samu administraciju, vrijeme je da se takvom gubljenju vremena i resursa stane u kraj”, rekao je tada Berbić.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button