BiHVijesti

Potpredsjednica VSTV-a Biljana Simeunović podnijela ostavku
Potpredsjednica VSTV-a Biljana Simeunović podnijela je ostavku na ovu poziciju. Ostavku je predala pismenim putem.

“Bilo je neugodnih situacija. Rijetko komuniciranje. Neću da preuzmem na sebe odgovornost za ono što ne mogu da obavljam. Nadzor nad Sekretarijatom VSTV-a ne mogu obavljati jer to direktor ne dozvoljava. Neću da me se izjednačava sa tom vrstom politike, radim savjesno i imam ugled. Želim da se iz tog dijela izmaknem. Vrijeme mogu korisno iskoristiti kao tužilac, a ne ovako,” rekla je između ostalog u svom obraćanju Simeunović.

Predsjednik VSTV-a Halil Lagumdžija rekao je da žali zbog ove ostavke.

“Ako sam vas na bilo koji način pritiskao ili slično, volio bih da to kažete. Jedne prilike kada smo razgovarali pitao sam miješam li vam se u rad podvijeća, kolega Sanjin je rekao trebali biste se više miješati. Jer nisam nikad. Kažem, žalim zbog ove ostavke, rekao sam da je odložite, ali vi ne želite i ja na to ne mogu utjecati,” zaključio je Lagumdžija.

Ostali članovi vijeća izrazili su svoje iznenađenje i žaljenje, dok je jedan od članova vijeća zamolio Simeunović da ne podnosi ostavku jer je bitan momenat kada se razgovara o VSTV-u i da ova ostavka nije dobra za pravosudnu zajednicu.

“Pali smo na ispitu, nismo uspjeli da sjednemo. Nije se pokušao riješiti problem i ostajemo bez jednog člana predsjedništva. Nadam se da ćemo izvući neku pouku,” rekla je potpredsjednica Sanela Gorušanović-Butigan.

Sjednica VSTV-a počela je u 9 sati.Izvor
N1info.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button