SportU fokusu

POSTANI DIO INKLUZIVNOG TIMA: Inkluzija je revolucija! U ovu borbu ulaze najhrabriji!
U aprilu, od 20. do 23., Tuzla je domaćin pete jubilarne manifestacije Prijateljsko takmičenje Specijalne olimpijade „PARALLEL“.

Organizator manifestacije je Studentsko vijeće Medicinskog fakulteta u Tuzli „MEDICUS“, a suorganizatori su Medicinski fakultet, Univerzitet u Tuzli i Specijalna olimpijada BiH.

Kao i prethodnih godina u sklopu iste će se održati sportska takmičenja, kreativne radionice, healthy program i forum za roditelje osoba sa poteškoćama u razvoju.

Možda će Vas zanimati i:

„Mi smo već u poodmakloj fazi priprema za april. Uporedo radimo na pripremi same manifestacija kako bi svim takmičarima osigurali što bolji ugođaj u Tuzli, a ujedno pripremamo i naše takmičare iz Tuzle kako bi što spremniji dočekali april“, na početku razgovora kazala je koordinatorica projekta Selma Aličić.

Na čelu organizacionog tima pete jubilarne manifestacije su dva koordinatora.

„Koordinatori na projektu se mijenjaju svake godine. Želja nam je svima približiti problematiku osoba sa poteškoćama i svake godine novi koordinator donese nešto svoje čime oplemeni projekat. Prethodnih godina svi su koordinatori davali svoj maksimum i svaku narednu godinu su nadograđivali na onu prethodnu i pravili su odlične rezultate. Ove godine u timu smo zajedno kolega Nermin Alibašić i ja, i nastojat ćemo da ovo odradimo na što bolji način i da na pravi način proslavimo jubilej,” istakla je Selma.

I ove godine, kao i prethodnih imaju veliku podršku studenata i medžmenta Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta, Fakulteta za tjelesni odgoj i sport, te BH Futures Foundation.“

„Za organizaciju jedne ovakve manifestacije su potrebna velika financijska sredstva. Iako preko naših nabrojanih partnera i drugih saradnika osiguramo dosta toga, uvijek su potrebna i novčana sredstva. S tim u vezi, otvorili smo javni poziv za sve zainteresovane privrednike, fizička lica, da se preko projekta oglašavaju. Napravili smo zaista veliku marketinšku ponudu koja će, nadamo se, probuditi interesovanje, te da ćemo na kraju svi slaviti inkluziju. Inkluzija je jedna velika revolucija, reforma svega mogućeg, pa i nas samih, tako da u ovu borbu ulaze samo odvažni i takvi je i podržavaju“, rekla je Selma Aličić.

Prijateljsko takmičenje Specijalne olimpijade „PARALLEL“ podržavaju mnogobrojne poznate ličnosti, sportisti, umjetnici, a tu su prije svih Edhem Eddie Čustović, Amel Tuka, Asmir Begović, Ema Burgić, Razija Mujanović, Samir Bekrić, Hanka Paldum, Josip Pejaković, Fatmir Sulejmani i mnogi drugi.

U okviru manifestacije organizovana su:

  1. Sportska takmičenja i treninge (pet sportova)
  2. Kreativne radionice
  3. Forum za roditelje osoba sa poteškoćama u razvoju
  4. Healthy program (program svjetske organizacije Specijalne olimpijade)Možda će Vas zanimati i:

Back to top button