Promo

Porsche Road Tour u BiH: Nezaboravan doživljaj testiranja najboljih modela

 Porsche Road Tour je i ove godine stigao u Bosnu i Hercegovinu. Tokom dva dana vožnje prelijepim krajevima, od Sarajeva do Mostara, prezentovano je najbolje od Porschea.

Klijenti su imali priliku da kroz jedinstvenu turu osjete nezaboravan doživljaj vožnje najnovijih modela.

Spajajući prirodne ljepote naše zemlje sa snagom Porsche motora, 15. Porsche Road Tour u BiH je predstavio kompletnu ponudu.

I ove godine defile najboljih modela krenuo je ispred Porsche Centra u Sarajevu. Kolona od 12 moćnih automobila je tokom cijelog puta do Mostara privlačila pažnju prolaznika. Uz to, ovaj put je organizovan i dinamički test na pomoćnoj pisti u Mostaru, koji je donio posebno uzbuđenje.

Kombinujući otvorenu cestu i stazu, Porsche je ove godine predstavio sljedeće modele: Boxstera, Targa 4 , 911 Turbo S coupe, Macan S, Taycan turbo Cross Turismo II, Cayenne turbo, Taycan 4S i Taycan turbo.

„Roud Tour veoma važan segment za sve u Porscheu, jer samo vožnja na otvorenoj cesti može dočarati sve ono što nudi svaki od modela,“ istakao je Armin Mulović, Porsche brand manager za BiH.

On je naglasio da su ove godine uveli novitet – testiranje vozila na pomoćnoj pisti u Mostaru, gdje su uspjeli demonstrirati svu snagu i izdržljivost odabranih modela. U kontrolisanim uslovima, ispitane su sve performanse i električnog Taycana, čime su prisutni bili posebno oduševljeni.

Porsche Road Tour u BiH je ovaj put definitivno pomjerio granice u odnosu na prethodne godine, a iz Porsche Centra Sarajevo ističu da su veoma ponosni što su u mogućnosti da na jedinstven način, uz  svu raskoš enterijera i eksterijera Porsche vozila, prezentuju ono najvažnije od svakog modela.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button