BiH

Policija uhapsila više napadača na mladiće u Stocu, otkriven identitet trojice vlasnika automobila
U Stocu je uhapšeno više napadača na četvoricu mladića.

Kako je rečeno, svi napadači na mladiće su identifikovani, a poznata su i imena dvojice koji su vlasnici automobila s kojima su presreli i potom pretukli mladiće.

Vlasnik vozila Golf VI je Dragan Gakić dok je vlasnik vozila BMW Severino Marić. Kako nam je potvrđeno, još jedna osoba se dovodi u vezu sa ovim krivičnim djelom, a to je Marino Sabljić.

Možda će Vas zanimati i:

Za sada je većina napadača uhapšena i trenutno se nalaze na kriminalističkoj obradi u MUP HNK, a o svemu je obaviješteno tužilaštvo.

Podsjetimo, MUP HNK je jučer objavio saopćenje povodom napada na mladiće u kojem je opisano šta se dogodilo.

Kako su naveli, u noći sa subote na nedjelje oko 00.10 sati u Policijsku stanicu Stolac M.A. (2004) iz Poplašića – Stolac je prijavio da je upravljao vozilom marke Mercedes magistralnim putem iz Mostara prema Stocu gdje u mjestu Masline Stolac dolazi do udara u zadnji dio njegovog vozila od strane vozila VW Golf V nn registarskih oznaka.

“Uslijed udara njegovo vozilo je stjerano s puta pred bivši dom. Iza vozila VW Golf stala su još dva vozila, vozilo marke BMW i VW Passat iz kojih je izašla grupa od oko 10 lica, maskirani i sa bejzbol palicama koji lupaju po njegovom vozilu na koje bacaju baklje, nakon čega nasrću na lica koja su se skupa s njim nalazila u vozilu, te ih udaraju palicama po čitavom tijelu. Nakon toga su se vozilima udaljili u nepoznatom pravcu,” saopćeno je.

Zajedno s prijaviteljem u vozilu s su se nalazili E.G. (2003) iz Stoca, D.B. (2002) iz Gorice-Stolac i F.B. (2006) iz Gorice-Stolac. Sva četvorica su zadobila povrede neutvrđenog stepena, te im je ukazana pomoć u DZ Stolac, nakon čega je D.B. upućen na CUM Mostar, dok su E.G., M.A, i F.B. upućeni u RMC dr. Safet Mujić Mostar.

Nakon incidenta podršku lokalnim policijskim službama uputilo je i Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova na čelu sa ministrom Ramom Isakom.Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button