SvijetZanimljivosti i zabava

Policija školi u Slavonskom Brodu donirala opremu za uzgoj marihuane

Nakon što su dovršili istragu te osumnjičenom uzeli i uništili marihuanu koju je uzgojio za preprodaju, policija je odlučila uređaje i opremu koju je koristio donirati slavonskobrodskoj srednjoj školi, čiji će je učenici koristiti u sklopu praktičnih aktivnosti u staklenicima i plastenicima.

Iz brodsko-posavske policije su danas priopćili kako su, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, osumnjičenom uz uzgojenu marihuanu oduzeli i razne uređaje te daljnje postupanje prepustili Općinskom sudu koji je naložio uništenje droge, što je i učinjeno.

Možda će Vas zanimati i:

Sud odobrio donaciju opreme

Budući da su se na popisu za uništenje nalazili i električni uređaji te oprema koji se mogu nabaviti u redovitoj prodaji (LED lampe, ventilatori, žarulje, mjerači vlage i temperature te drugi uređaji koji se mogu koristiti i u brojne legalne svrhe), policijski kriminalisti predložili su sudu da se doniraju Srednjoj školi Matija Antun Reljković.

Policija u Slavonskom Brodu donirala hrpu narkodilerske opreme srednjoj školi: 'Vrlo je funkcionalna' | Telegram.hr

Temeljem tog prijedloga, Općinski sud je donio rješenje kojim se spomenutoj školi imaju donirati 12 LED lampi, četiri žarulje, pet ventilatora, ovlaživač zraka, grijalica, PVC račva s ugrađenim filterom zraka te digitalni mjerač temperature i vlage, za što je ovlastio brodsko-posavsku Policijsku upravu.

Voditelj Službe kriminalističke policije Dražen Puljko potom je navedene uređaje i opremu predao direktorici škole Mariji Tomić.

U policiji ističu kako se radi o funkcionalnim predmetima i opremi koji se mogu legalno koristiti te ulaze u područje redovne i dopuštene djelatnosti srednje škole, a koje će učenici moći koristiti kroz nastavu u edukacijske svrhe, kao i u sklopu praktičnih aktivnosti u njihovim staklenicima i plastenicima.

Jedina poljoprivredna škola u tom dijelu Posavine

Inače, Srednja škola Matije Antuna Reljkovića djeluje u kontinuitetu od 1959. godine, a od tada do danas jedina je poljoprivredna škola u ovom dijelu Posavine i Brodsko-posavske županije.

Škola je u drugoj polovici prošlog stoljeća djelovala kao Poljoprivredno-tehnička škola, a potom prerasta u Školski poljoprivredno-prehrambeni centar s pripremnom fazom i završnim dijelom.

Devedesetih godina postaje Srednja škola s tri samostalne pedagoške jedinice (Poljoprivredno-tehnička škola, poljoprivreda i šumarstvo, zatim Veterinarska škola te Kemijska škola (kemija, ekologija, prehrana, geodezija), a takav je oblik zadržala do danas.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button