BiH

Počinju pripreme za drugu Povorku ponosa u Sarajevu ove godine


Objavljen je poziv zainteresovanim građanima da se priključe u organizovanju druge Povorke ponosa tokom 2020. godine. Prva povorka organizirana je u septembru 2019. a sada se već planira druga.

“Povorka ponosa jeste nužna i njeno kontinuirano održavanje je neophodno, jer borba za ljudska prava LGBTIQ osoba mora da se nastavi i u 2020. godini. Ohrabrujemo sve LGBTIQ osobe i sve naše saveznike/ce da se pridruže Organizacionom odboru i budu dio druge Bh. povorke ponosa”, naveli su organizatori prošlogodišnje povorke.

Naglašavaju da Bh. povorka ponosa poštuje principe i vrijednosti antifašizma, ravnopravnosti, solidarnosti, slobode, socijalne pravde, samoodređenja, sekularnosti, inkluzivnosti, antimilitarizma, vladavine prava, spremnosti na dijalog i nenasilne komunikacije.

 

Organizacioni odbor (OO) Bh. povorke ponosa je neformalno tijelo sastavljeno od pojedinačnih aktivistkinja i aktivista i zaduženo je za cjelokupnu organizaciju Povorke ponosa. Sve članice/ovi OO-a su volonterski uključene u cjelokupnu organizaciju povorke i moraju da poštuju principe i vrijednosti zajednički definisane pri formiranju OO-a.

Izvor: 6yka.comMožda će Vas zanimati i:

Back to top button