BiH

Pet članova Vijeća ministara BiH bilo je na listama za izbore, najbolje prošao Tegeltija
Dva dana nakon održavanja Općih izbora u BiH i dalje nisu prebrojani svi glasovi, ali je već jasno koji kandidati će ući u kantonalne i entitetske parlamente, kao i Parlamentarnu skupštinu BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija na listi SNSD-a za državni parlament, prema dosad prebrojanim glasovima, osvojio je 29.687 glasova i drugi je iza Radovana Viškovića što znači da ćemo ga gledati u parlamentarnim klupama u naredne četiri godine.

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković je osvojila 11.511 glasova i trenutno je na osmom mjestu po osvojenim glasovima na listi SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Možda će Vas zanimati i:

Ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević osvojila je samo 1.355 glasova što je oko 1,15 posto na listi HDZ-a za državni parlament.

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić na listi DF-a osvojio je 2.802 glasa i četvrti je u svojoj stranci po broju osvojenih glasova.

Ministar trgovine i ekonomskih odnosa Vojin Mitrović (SNSD) ove godine se nije našao na kandidatskoj listi za državni parlament već za Narodnu skupštinu RS-a gdje je osvojio 11.211 glasova i već je sigurno da ulazi u entitetski parlament.

Za Opće izbore na stranačkim listama nije bilo čak pet državnih ministara, a to su ministar finansija Vjekoslav Bevanda (HDZ), ministar pravde Josip Grubeša (HDZ), ministar za izbjeglice i raseljena lica Miloš Lučić (DNS), Staša Košarac (SNSD) i Selmo Cikotić (SDA).Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button