Tuzlanski kanton

PDA nakon dešavanja u Banovićima ne odustaje od opoziva Gutića, optužili ga za autokratiju


Nova većina u Općinskom vijeću Banovića ne odustaje od svog cilja, a to je smjena aktuelnog načelnika općine Bege Gutića. Nakon jučerašnjih dramatičnih dešavanja oglasio se vijećnik PDA Sifet Ikanović, navodeći između ostalog da će najavljeni referendum biti održan.

Jučerašnja dešavanja ispred zgrade Općine Banovići, kako kaže Ikanović, kada je po pozivu općinskog načelnika Bege Gutića, jedan dio građana Banovića, koji podržavaju njegovu autokratsku vladavinu, a koji im je u kratkom vremenskom periodu riješio životne probleme, omogućio kriminalne radnje i amnestirao od postojećih, fizičkim napadima na vijećnike nove općinske većine, poslali su ružnu sliku široj javnosti.

Ikanović je kazao i da su poslali jasnu poruku da u Banovićima trenutno vlada bezakonje zbog čega ovu općinu godišnje napusti okvirno 500 stanovnika, naglasivši da postaju nepoželjni za strane investitore.

Možda će Vas zanimati i:

“Institucije vlasti nisu odradile posao za koji su plaćene budžetskim sredstvima. Potvrdili su da su pojedinci iz kriminalnog miljea SDA iznad zakona BiH. Nisu omogućili funkcionisanje zakonodavne vlasti u lokalnoj zajednici. Pred očima javnosti, uniformisana lica su poklekla pred pojedincem. Neki od njih su i fizički povrijeđeni. Povezanost Gutića i Glavnog tužioca TK Tomislava Ljubića suspendovala je sve zakone BiH u ovoj lokalnoj zajednici,” tvrdi Ikanović.

Kao predsjedavajući Općinskog vijeća Banovići, Ikanović je poručio građanima, kao i široj javnosti, da nisu izgubili vjeru u pravnu državu, da u BiH postoje nekorumpirane institucije preko kojih će uspostaviti vladavinu prava na ovoj općini.

Zaključio je da je dostojanstveno ponašanje vijećnika nove većine u Općinskom vijeću Banovići pokazalo da se radi o legalistima, istinskim predstavnicima građana, koji nisu nasjeli na provokacije, na čemu im se iskreno zahvalio.Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button