SvijetZanimljivosti i zabava

Pas je devet godina proveo zatvoren u laboratorijskom kavezu: Ovo su njegovi prvi koraci (VIDEO)Sidney je devetogodišnji bigl koji je cijeli svoj život proveo u kavezu u laboratoriju u kojem je bio podvrgnut brojnim testiranjima. Nakon devet godina zatočeništva konačno je pušten na slobodu, a snimka njegovih prvih koraka dirnula je mnoge.

Sidneyja su u rujnu spasili volonteri iz svjetske organizacije Beagle Freedom Project koja spašava životinje nad kojima se provode laboratorijska testiranja. Shannon Keith, predsjednica i osnivačica organizacije, izjavila je za Newsweek da su se nad njim provodila testiranja toksičnosti te da je cijeli život proveo zatočen u malom sanduku.

Možda će Vas zanimati i:
@beaglefreedom

Oh, sweet Sidney. We are so deeply sorry for what you have been through, but we are so excited for what lies ahead. After 9 whole years behind bars for comitting no crime— you are finally free. ❤️🐶 ❤️ @Sam & Ted the Beagle @The Dodo @Nathanthecatlady @Emilie @Cruelty Cutter @Animal Rights Activists 🐕 @Vegan Hacks Pod @crueltyfree makeup 🐰 @Grace | cruelty-free 🐰 #rescuedog #dogrescue #beagle #beaglesoftiktok #beaglepuppy #seniordog #seniordogsoftiktok #seniordogsrule #seniordogsneedlovetoo #crueltyfree #crueltyfreemakeup #crueltyfreebeauty #dog #dogs #fyp #fypシ #fypage #fypシ゚viral #nonprofit #nonprofitsoftiktok #endanimaltesting #endanimalexploitation #endanimalcrulety #viral #viraltiktok #viralvideo #doggo #dogsofinstagram

♬ Noted – PowerHouse

Život u laboratoriju

“Uzet je od majke u vrlo ranoj dobi i nije imao ništa od onoga što psići trebaju imati. Bio je bez igračaka, bez ičega za grickanje, maženje, bez normalne socijalizacije s majkom ili prijateljima iz legla. Testiranje je počelo s otprilike 10 tjedana starosti”, objasnila je.

Sidney je korišten za testiranje toksičnosti, što znači da su doze lijekova inducirane kako bi se vidjelo od koje razine toksina bi se razbolio i reagirao na određene načine.

“Njegove interakcije s ljudima bile su uglavnom ograničene na testiranje, hranjenje i čišćenje. Nije imao ništa u svom životu, bio je bez ikakve stimulacije. Ovo je život laboratorijske testne životinje”, dodala je.

Kao rezultat toga Sidney je traumatiziran i bori se s povjerenjem u ljude. Nakon što su ga maknuli iz ustanove, organizacija ga je smjestila u udomiteljski dom koji mu je ponudio ljubav i brigu kakvu zaslužuje. Uhvatili su trenutak kada je napravio “prve korake slobode” u svom novom domu.Izvor
index.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button