LifestyleSvijet

Par koji je bio u braku 65.godina, preminuli su na isti dan držeći se za rukeJack Morrison (86) preminuo je 11. januara, a njegova supruga Harriet Morrison (83) samo nekoliko sati nakon njega. Bili su u braku 65 godina i preminuli su zajedno u staračkom domu.

U posljednjim satima njihovog života bili su smješteni u krevetima jedno pored drugog, pa su se tako u zadnjim trenucima svog života držali za ruke. Ljubav ovog para bila je toliko snažna da ih je smrt rastavila samo na nekoliko sati.

“Tužna sam, ali znam da su pronašli mir i da su ponovno zajedno. Njihova ljubavna priča zaslužuje svoje stranice u knjizi”, kaže nećakinja Sue Wagener koju je par Morrison odgajao.

Par se upoznao kada se Harriet pridružila ocu na koncertnoj turneji. Jack je vozio autobus kojim su išli na koncerte i tada je počela njihova ljubavna priča. Završili su zajedno nakon prvog sastanka koji su imali za Noć vještica 1955. godine i od tada su bili nerazdvojni.

https://twitter.com/chapoisat/status/1219037814232440834

Vjenčali su se samo šest mjeseci nakon. Bavili su se prijevozničkim poslom i odgajali dva sina i nećakinju Sue.

Tokom života bavili su se i dobrotvornim radom, a u humanitarnim misijama zajedno su obišli Australiju i Evropu. Njihov kolega Wayne Price kaže da su bili jako bliski.

“Nikada niste mogli vidjeti Jacka bez supruge Harriet”, kaže Price.

Nažalost, prije oko godinu dana Harriet je doživjela nesreću dok je šetala psa. Pri padu slomila je kuk i zdjelicu. Imala je i problema s demencijom pa je vrlo brzo prebačena u starački dom. Jack se sve teže snalazio u kući pa se pridružio svojoj ženi.

Prošlog septembra Jacka je snašla velika nesreća. Pao je i slomio vrat, a oporavljao se u sobi koja se nalazi na istom spratu gdje je smještena njegova supruga.

Posljednjih se mjeseci osoblje staračkog doma trudilo da par provodi više vremena zajedno. Stalno su se držali za ruke, čak i kada je Jack bio u kolicima, a Harriet ležala u krevetu. Bilo je dana kada bi Harriet, usprkos demenciji, prepoznala svog supruga. Na Božić je Sue rekla Jacku da Harriet ne uzima vodu i hranu. Kada je čuo loše vijesti, smanjio mu se apetit.

Dana 10. januara oko 23 sata, osoblje je saopćilo Sue da je Harriet u jako lošem stanju. Pitali su nećakinju mogu li još jednom približiti njihove krevete kako bi posljednje trenutke života proveli držeći se za ruke. Sue se nije dvoumila jer je to bila i njena najveća želja.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button