ArhivaBiHIstaknutoLifestyleU fokusu

Ovogodišnji BH Engineering Weeks zatvara B&H Innovation Nation 2020 Showcase


IEEE Innovation Nation program u Bosni i Hercegovini organizuje BH Futures fondacija sa akademskim partnerom Univerzitetom La Trobe i IEEE, najvećom svjetskom profesionalnom organizacijom u sklopu BH Engineering Weeks-a.

Sastoji se od 10 sedmica intenzivnog akademskog sadržaja (3 sata sedmičnih radionica, predavanja o industriji, online sadržaja i coachinga) koji uči studente o generaciji ideja kroz design thinging, razvijanje poslovnog modela, marketing, osnove finansija, i vještinu pitchinga investitorima.

U ovogodišnjem programu je učestvovalo preko 50 učesnika (studenata i mladih profesionalaca koji imaju maksimalno 30 godina). Organizovani su u 11 timova koji rade na generisanju ideja/riješenja baziranih na problemima koje su identifikovali. Ovaj događaj će biti finalna prezentacija njihovog rada i održava se 16.12.2020.

Timovi će pitchovati svoje ideje investitorima i dobiti šansu za finansiranje svojih startup ideja. Speed networking će takođe biti segment programa putem kojeg će se učesnici međusobno povezati. Uvod i keynote prezentaciju održaće Ned Lomigora, osnivač i CEO CapeAnn Tech-a i član odbora MIT Enterprise Foruma u New Yorku.

Detaljnije o konferenciji možete pogledati na WEBFACEBOOKINSTAGRAM i LINKEDIN stranici BH ENGINEERING WEEK-a.

Pogledajte preliminarni program OVDJE.

Registraciju za ovogodišnji BH ENGINEERING WEEK možete izvršiti klikom OVDJE.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button