Tuzla

Osmomartovski marš Tuzla: “Šutnja nas ne štiti!”

Osmog marta ponesite svoje crvene ruževe i krenite u OSMOMARTOVSKI MARŠ ispred Trga Slobode Tuzla pet do dvanaest – KADA PREKIDAMO ŠUTNJU U IME SVIH ŽENA!

Pozivamo vas da nam se pridružite u osmomartovskom maršu po 2. put – jer zajedno smo glasniji! Tema ovogodišnjeg marša je #ŠUTNJA i pod parolom #ŠutnjaNasNeŠtiti želimo na jednostavan način poručiti da treba da reagujemo, te glasno ukažemo na problem i potražimo pomoć.

Šutnja medija, akademskih građana, javnih institucija i javnih ličnosti, udruženja građana, pojedinaca kao građana, ali po najviše samih žena o problemima žena – treba da se prekine!

Nadamo se što većem odazivu i angažmanu svih nas, kako bismo zajedno uticali na podizanje svijesti – čime želimo osnažiti i edukovati žene koje imaju probleme da traže pomoć i reaguju.

Ohrabrimo i stanimo uz sve žene, te ih uputimo zajedno na prave adrese koje pružaju konkretne informacije i usluge ženama koje žele da prekinu svoju šutnju i preuzmu kontrolu nad svojim životom.

NAPOMENE:

1. U slučaju kiše ponesite kišobrane ili kabanice jer loše vrijeme neće zaustaviti našu borbu!
2.Ukoliko niste u mogućnosti da nam se pridružite na Trgu Slobode, pridružite se našoj medijskoj kampanji tako što ćete se fotografisati sa porukom i heštegom #ŠutnjaNasNeŠtiti
3. Transparente za marš ćemo pripremati 29.02.2020.u prostoru Amica Educe od 11h do 14h. Pridružite nam se!

Organizatorke:

Amica Educa
Femstil Centar
Omladinski pokret “Revolt”
Tuzlanski otvoreni centar
Islamic Relief Bosna i Hercgovina
Udruženje HO Horizonti Tuzla

ŠUTNJA NAS NE ŠTITI!

 

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button