BiHIstaknutoTehnologijaVijesti

OSABiH – Poziv institucijama i pojedincima da zaštite informaciono-komunikacione sisteme

OSABiH Zaštita
Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine (OSABiH) poziva sve institucije, kao i privatni sektor da izvrše sigurnosnu procjenu informaciono-komunikacionih sistema i poduzmu neophodne mjere i procedure preventivne zaštite.

Iz ove agencije upozoravaju da je u posljednje vrijeme u Bosni i Hercegovini i regionu registrovan veliki broj cyber incidenata, motiviran postizanjem različitih ciljeva koji nisu legalni.

Istovremeno, iz OSA-e BiH savjetuju svim pojedincima i organizacijama da izvrše sigurnosnu procjenu informaciono-komunikacionih sistema i primijene mjere sigurnosti, što je brže moguće, kako bi proaktivno spriječili eventualne pokušaje cyber napada u Bosni i Hercegovini.

– U svakodnevnom smo kontaktu sa domaćim i međunarodnim partnerima s ciljem zaštite građana i institucija od malicioznih utjecaja i prijetnji koje su intenzivirane u posljednje vrijeme – navode iz OSA-e BiH.

Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine prati sve pokušaje nezakonitih radnji u cyber prostoru u cilju otkrivanju počinilaca i motiva izvršenja cyber napada, saopćeno je iz ove agencije.Izvor
FENA

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button