BiHTuzlaTuzlanski kanton

Okupljanje Majki Srebrenice u Tuzli


Kao i svakog 11. u mjesecu i danas su Majke Srebrenice na Trgu slobode u Tuzli organizovale mirni mimohod  u znak sjećanja na sve žrtve genocida počinjenog u julu 1995. godine. Za genocid u Srebrenici krivim su proglašeni vojno i političko vodstvo RS te pripadnici Vojske i MUP-a RS.

– Mi našu borbu nastavljamo. Vodimo je od 1996. godine kada smo formirali udruženje. Čini mi se da je iz godinu u godinu teže. Sve nas je manje, ali budite sigurno da nećemo odustati. Tražit ćemo koščice naših najmilijih sve dok smo žive – kaže Nura Begović, predsjednica Udruženja “Žene Srebrenice”.

Majke Srebrenice osuđuju napade na povratnike u bh.entitet RS te traže da se vinovnici incidenata kazne.

Podršku majkama Srebrenice danas su pružili džemati Dobrnja, Donja Obodnica i Donji Čaklovići Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, čiji su članovi proučili hatma-dovu i predali ih pred duše šehida Srebrenice i Podrinja.

– Mi smo se pridružili mimohodu majki i žena Srebrenice i to u kontinuitetu radimo. Moramo istrajati na tom putu do konačne istine, konačnog pronalaska svih šehida i kažnjavanja onih koji su počinili genocid – rekao je imam džemata Dobrnja Ibrahim ef. Softić.Izvor
FENA

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button