Sport

Oglasio se Velibor Pudar: “Lanu su zvali iz 15 država da pliva za njih, ali ona je ostala ovdje gdje joj je srce”

Lana je slučajno počela plivati. Ja sam 2011. godine stigao iz Saudijske Arabije na odmor početkom juna. Šetao sam jedno jutro sa Lanom i pitao je da li bi voljela da je upišem u školu plivanja da nauči plivati.

Ona je kazala da bi. Tada sam je odveo da uči plivati, a nakon trećeg njenog dolaska na plivanje iz kluba su mi rekli da želi da ostane kod njih.

Možda će Vas zanimati i:

Ona je u to vrijeme imala pet godina. Vremenom je završila školu, išla na treninge i na prvom takmičenju u Sarajevu je osvojila medalju. Nakon toga je u Banjoj Luci na jednom mitingu bila najmlađa i osvojila pet – šest medalja”, rekao je Velibor Pudar i otkrio da je Lana imala ponude da pliva za druge države još kad je išla u osnovnu školu:

“Nikada nisam pomislio da Lana ide da pliva za neku drugu državu. Mislim da je 10,12 ili 15 država zvalo da pliva za njih. Bilo je mnogo ponuda, ali Lana je ostala ovdje da pliva za Bosnu i Hercegovinu jer i kako sama kaže, mjesto joj gdje srce to osjeća. Kada je imala te ponude ona je bila osnovna škola. Mogla je ići gdje je god htjela. Ona ima i ovdje vrhunske rezultate, samo joj treba mali vjetar u leđa. Prije su govorili za Lanu – vidi je Velina kćerka. Sada govore – vidite ono je Lanin tata. E to je veliki uspjeh u životu. Srce je ovoliko kada to doživite”, ispričao je Velibor Pudar, ponosni otac naše najbolje plivačice i zlatne djevojčice.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button