Tuzlanski kanton

Odlični rezultati učenika srednje škole “Čestmir Mirko Dušek” Tuzla

Nastavnici i učenici Srednje muzičke škole „Čestmir Mirko Dušek“ Tuzla u okviru redovnih školskih aktivnosti, te realizacijom NPP-a se kontinuirano pripremaju za javne nastupe i takmičenja, promovirajući kulturu i kulturne vrijednosti grada Tuzla i Tuzlanskog kantona u regionu i svijetu.

Upravo su takmičenja koja se organiziraju na različitim nivoima prilika da učenici i nastavnici prezentuju svoj rad i trud koji su uložili u toku školske godine.

Možda će Vas zanimati i:

U periodu od 07. do 10. aprila 2022.godine naši učenici su se predstavili na VI  Intenacionalnom festivalu muzike „Primavera“ Bijeljina i zabilježili izvanredne rezultate u disciplinama: solo klavir, gitara, violina, flauta, harmonika, solo pjevanje.

Učenici su osvojili 11 PRVIH NAGRADA (od kojih je jedna pobjednik kategorije u  disciplini Gitara) i dvije DRUGE NAGRADE.

Nakon osvojenih nagrada na Festivalu muzike „Primavera“ učenici Adi Omerović i Edmir Begović su se predstavili na Internacionalnom takmičenju gitare u Sloveniji koje se odvijalo u dvije etape u periodu od 09. do 10. aprila 2022.g.

Naši učenici su uspješno završili takmičenje. U veoma jakoj konkurenciji učenik 2b razreda, Adi Omerović je osvojio PRVU nagradu i treće mjesto, dok je učenik 4ab razreda, Edmir Begović osvojio DRUGU nagradu.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button