SvijetZanimljivosti i zabava

Od Maasai ratnika do YouTube zvijezde: Sina poglavice gledaju milioni (VIDEO)


Kanaya Kolong Parkepu sin je 95-godišnjeg poglavice i postao je prvi Maasai ratnik koji ima YouTube i Instagram. 38-godišnji Kanaya kreirao je YouTube kanal Maasaiboys prije godinu dana, a njegovi videozapisi u kojima članovi plemena prvi put isprobavaju burgere i pizzu imaju i do 700.000 pregleda.

Otkrio je da ga je na pokretanje kanala motivirao strah da će njegovo pleme i kultura biti izgubljeni u budućnosti.

Možda će Vas zanimati i:

Kaže da su društveni mediji dobri za pleme. “Moj san je naučiti ljude kako žive Maasai. Svi Maasai komuniciraju kao grupa. Pomažemo jedni drugima”, rekao je za The Times.

“Ako je neko pod stresom ili bolestan, idemo njemu ili njoj kako bismo ga ohrabrili da se osjeća bolje”, dodaje.

Kanaya je otvorio kanal s prijateljem Armanom Alamdarom (20), koji se pojavljuje uz njega u videima u kojima su i drugi njihovi prijatelji, Kili, Simba i Kanayina djevojka Sally. Na Instagramu ga prati 14.700 ljudi, a na YouTubeu više od 17.000. Njegovi videi ukupno imaju više od milion pregleda.

I njegov otac Arooni, poglavica plemena, povremeno se pojavljuje na slikama na društvenim mrežama i u videima. Kanaya je rekao da je njegov otac prigrlio tehnologiju u plemenu te dodaje da se voli smijati i na te isječke gleda kao na “obrazovanje ljudi”.

Snimili su i svoje prvo putovanje avionom, a taj je video pregledan više od 40.000 puta. U drugim videima Kanaya dijeli priče o životu na selu, nudi obožavateljima virtualni obilazak njihovog doma i pogled na pleme. Govorio je o zabrinutosti zbog hijena koje okružuju njegov kamp i ispričao je priču o tome kako se morao boriti protiv lava kad je bio mlađi.Izvor
index.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button