KulturaMuzikaRegionZanimljivosti i zabava

Objavljen spot za pjesmu “Mama ŠĆ!” grupe Let 3Riječka grupa Let 3 objavila je zvanični spot za pjesmu “Mama ŠČ!” s kojom će predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu u Liverpoolu.

Spot je režirao Radislav Jovanov Gonzo, koji već dugo vremena sarađuje s ovim bendom. Pojavljuje se i drag umjetnica Jovanka Broz Titutka iz queer kolektiva House Of Flamingo sa svojim plesačicama.

“Ovim spotom se pokazuje koliko je bitna antiratna poruka na naš pravi i jedini način. Ono što ne znaju ljudi po Europi i BBC-u je da su Let 3 jak koncertni bend s dugačkom tradicijom performansa i u teatru i na koncertima te da nisu nastali samo zbog Eurosonga”, rekao je Gonzo.

Damir Martinović Mrle otkrio je da će se na Eurosongu pojaviti u istim kostimima.

“Ostat će isti kostimi zato što su nam jako lijepi, lijepe su te boje. To je već postalo prepoznatljivo, tako da ne bismo tu ništa mijenjali. Sašila ih je naša frendica iz Sarajeva. Zove se Lejla Hodžić i ovim putem joj zahvaljujemo”, kazao je Damir Martinović Mrle.

Nakon pobjede na Dori, Let 3 i njihova “Mama ŠČ” zasjeli su na sam vrh trendinga na YouTubeu u Hrvatskoj te preuzeli radijski eter, gdje su već su četiri sedmice na broju jedan na HR Top 40 listi.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button