BiHTuzlaTuzlanski kanton

“Novi” tuzlanski SDP je blijeda slika “stare partije”, nažalost
Novi Tuzlanski SDP je blijeda slika starog SDP-a, gdje na samo spomen ove partije ustanete radi imena koja su krojila politiku grada Tuzla. Novim imenima, kada bi izbrisali člansku kartu stranke, u CV-u bi ostalo par knjiga. Nažalost potkapacitirani i istrošeni kadrovi SDP-a svojim postupcima i kadrovskim rješenjima ruše dignitet ove stranke, ali i imidž grada Tuzla kao najprogresivnijeg BH grada.

Osvrnuo bih se kratko na cinjenice iz saopštenja SDP-a Tuzla u kojem su direktno pomenuli moje ime i prezime, pa ću odgovoriti sljedećim činjenicama:

Kažu “Laž je da njemu pripadaju zasluge za obnovu terena na Stadionu Tušanj, jer teren je obnovio Nogometni savez BiH uz podršku Gradske uprave”.

Kao demant objavljujem oficijelni stenogram sa vijeća gdje se vidi da smo zahvaljujući diskusijama Ćerima Rastodera i mene lično izmogli sredstva da uđemo u program UEFA-e i NSBIH za zamjenu travnjaka stadiona „Tušanj“.

“Berbić tvrdi da se u Tuzli slabo razvija turizam”.

Ovakvu činjenicu ne tvrdi Berbić, nego relevantni statistički podaci. Isti govore da je na bazi istraživanja kompletne teritorije Bosne i Hercegovine 2021. u Tuzli bilo manje od 2.77% turista i 2.17% noćenja.

Grad Tuzla jeste turistički centar kada ga poredite sa Sapnom, Banovićima ili Živinicama, uz dužno poštovanje prema navedenim općinama, ali nije za Sarajevo, Mostar ili Banja Luku s kim treba da se poredimo kao treći grad po veličini u Bosni i Hercegovini. Ovo su relevantni podaci koji pokazuju da se, ni u kojem slučaju grad Tuzla ne može voditi kao turistički centar kako ga pjesnici iz SDP-a slikovito prikazuju. Kao prilog ovoj tvrdnji dostavljam izvještaj Turističke zajednice TK.

“Berbić tvrdi da je rad gradske administracije netransparentan, a Federalni ured za reviziju je od 19 revidiranih gradova i općina za budžetsku 2020. godinu, samo i jedino Gradu Tuzli dao pozitivno mišljenje za finansijsko izvještavanje i poslovanje”.

Kao demant objavljujem službeni izvještaj Federalnog Ureda za reviziju gdje jasno stoji da je grad Tuzla dobio, ne pozitivno mišljenje, nego mišljenje sa rezervom, što ne predstavalja pozitivno ocjenjeni izvještaj.

“Berbić tvrdi da je u Tuzli previše zaposlenih u gradskoj administraciji”

Javna je tajna da ima veliki broj povlaštenih uposlenika koji su došli partijskom linijom ili su u srodstvu sa vijećnicima, te su kao takvi u milosti gradonačelnika i smiju na posao dolaziti u fleksibilno radno vrijeme bez odgovornosti prema poslu.

Ako želite da pričamo i o konkretnim imenima, srodstvu ili partijskoj liniji, sa zadovoljstvom ću objaviti imena svih takvih.

“Kao što laže sa podacima, tako i daje lažna obećanja. Obećava izmještanje zatvora, a radi se o isključivoj nadležnosti Federacije BiH”.

Kada bi se više bavili gradom i građanima Tuzle, a manje jeftinim stranačkim populizmom, vidjeli bi da je resorno ministarstvo poslalo pozitivan odgovor na moju inicijativu za izmještanje zatvora. Vi ne želite ići u izradu regulacionog plana jer navedeno nije vaša ideja, a grad je na potezu već duže od 6 mjeseci.

“Obećava igrališta na lokacijama koje nisu gradske, obećava rušenje privatnih zgrada.”

Vaši politički spinovi su na nivou djeteta od 5 godina. Nakon 05.02 svaka mjesna zajednica će imati adekvatno sportsko igralište, a fasade u centru grada neće biti prijetnja po život ljudi, jer očigledno na to aludirate.

Nažalost, SDP jeftinim spinovima pokušava skrenuti pažnju sa poraznih činjenica. Po prvi put u historiji Tuzle, SDA na terenu radi za kandidata SDP-a. Po prvi put u historiji, SDA ima potpredsjednika Gradskog vijeća Tuzla. Po prvi put u historiji, rigidne novine “Stav” jasno staju na stranu kandidata SDP-a.

Umjesto daljnjeg prepucavanja, pogledajte naš program, prepišite nešto, i krenite da rješavate probleme ovog grada jer se izbori ne dobijaju na floskulama, nego u mjesnim zajednicama, na terenu i među građanima Tuzle, tamo gdje je stari SDP bio najjači.

Današnji ljudi, koji su okupirali tuzlanski SDP su nažalost salonski ljevičari i beskičmenjaci, najjači na riječima i u skupim tuzlanskim restoranima i zaključan iza blindiranih vrata gradske uprave.

 

 Možda će Vas zanimati i:

Back to top button