Valter TuzlanskiVijesti

Novi protesti u Beogradu protiv Vučića: Hiljade ljudi izašlo na ulice


Večeras se u Beogradu ispred Ustavnog suda održavaju novi protesti u organizaciji stranaka okupljenih oko koalicije “Srbija protiv nasilja” zbog, kako su naveli organizatori, izborne krađe na decembarskim izborima.

Organizatori su pozvali sudije Ustavnog suda da rade u interesu države i naroda, a ne u interesu “režima Aleksandra Vučića”. Protestima prisustvuje nekoliko hiljada građana.

Okupljeni zvižudcima izražavaju nezadovoljstvo zbog ponašanja vlasti na decembarskim izborima, a nose i parole na kojima piše da su izbori bili pokradeni.

Koalicija “Srbija protiv nasilja” traži ponavljanje izbora za Narodnu skupštinu Srbije i Beograd održanih 17. decembra.

Narodni poslanik i kandidat na izbornoj listi “Srbija protiv nasilja” Srđan Milivojević naveo je danas da je u izradi “Bijela knjiga” sa izbornim nepravilnostima koja će svjedočiti o, kako je naveo, krađi na izborima u Srbiji iz decembra prošle godine.

Protest je počeo obraćanjem Srđana Milivojevića iz Demokratske stranke.

“Mi imamo posla ne sa političkom strankom, nego sa drumskim razbojnicima, mafijom koja nije skočila u budućnost, nego je skočila u glasačku kutiju i pokrala glasove”, rekao je Milivojević.

Predsjednik stranke Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš rekao je da Srbija već duže vrijeme živi dvije realnosti te da su protesti bunt protiv nenormalnosti.

Očekivano, vijesti o protestima na nekim od vodećih medija u ovoj zemlji jednostavno nema.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button