BiznisGdje izaći [IZDVOJENO]Istaknuto

Novi datum, nova lokacija i još bolji Grapos ExpoUjedinjeni u svojim stavovima, gračanički privrednici su jednoglasno ocijenili da je Sajam Grapos Expo neophodan Gradu Gračanica i lokalnoj privredi, te da je organizaciju ovogodišnjeg sajma potrebno podići na viši nivo, s masovnijim prisustvom gračaničkih firmi u odnosu na prethodne godine.

Ovogodišnji gračanički sajam poduzetništva, u saradnji s Udruženjem poslodavaca i samostalnih privrednika, održat će se od 20. do 23. septembra na impresivnoj lokaciji – Radnoj zoni I (Branilaca grada bb), smještenoj iza Shopping centra Etna, obuhvatajući ukupno 4.000 m² zatvorenog i 3.000 m² otvorenog izložbenog prostora.

Možda će Vas zanimati i:

Na press konferenciji, predstavljeni su ciljevi Sajma, pri čemu je posebno naglašena važnost i potencijal gračaničke privrede. Očekuje se veliki broj poslovnih susreta, što predstavlja izuzetnu priliku za okupljanje gračaničkih i inostranih privrednika.

Na sajmu će učestvovati gračaničke proizvodne kompanije, kompanije iz sektora metala, kompanije iz sektora prerade plastike, kompanije iz sektora prehrambene industrije i kompanije koje se bave preradom drveta.

Kada su u pitanju kompanije iz inostranstva, mi ćemo uputiti poziv za učešće na ovogodišnjem sajmu Hrvatskoj obrtničkoj komori, zatim Njemačkoj privrednoj komori, predstavništu u BiH, bilo da se pojave kao izlagači ili kao posjetitelji, da vide potencijale gračaničke privrede.“, kazao je Mirsad Helić, predsjednik Udruženja poslodavaca Gračanice.

Sajam će biti centar promocije privrednih potencijala. Dodatno, biće istaknuta i promocija Tehnološkog centra kao ključnog mjesta za inovacije i napredak.

Poruke koje su poslate sa današnje konferencije jasno pokazuju da je Sajam Grapos Expo mjesto gdje se susreću ideje, mogućnosti i uspjeh. Ovaj sajam predstavlja jedinstvenu priliku za privrednike da izlože svoje proizvode i usluge, prošire svoju mrežu kontakata i ostvare poslovne veze koje će im omogućiti daljnji rast i razvoj.

Trenutno je popunjeno 70% sajamskog prostora, a plan je da u narednih 30 dana popunimo i preostale kapacitete i da spremno dočekamo naše izlagače na sajmu u septembru. Ono što je novo na ovogodišnjem sajmu, jeste da imamo nove, start up firme koje su već napravile uspješne korake u privredi i želimo da ih afirmišemo na ovaj način.“, naveo je Nedžad Nuhanović, direktor Boms-expo-a

Gračanica je grad s bogatom privrednom tradicijom i velikim potencijalom, a ove godine, sajam Grapos Expo donosi nove mogućnosti i otvara vrata prosperitetnijoj budućnosti za Grad Gračanicu i privredu.

Želimo da Gračanica bude sajamski grad, ona je nosilac privrednog razvoja, ali da bude nosilac sajamskih manifestacija i ubijeđeni smo da ćemo zajedno sa Udruženjem napraviti odličan sajam. Ovo će biti mjesto na kojem će se predstaviti kvalitetna privreda i pokazati da Tuzlanski kanton i naša država imaju perspektivu i da se imaju čime pohvaliti i da tako stvaramo bolji ambijent, prije svega za mlade.“, istaknuo je Nusret Helić, gradonačelnik Grada Gračanica.

 

 

 Možda će Vas zanimati i:

Back to top button