BiH

Nikšić se obratio građanima: Tražite borbu protiv korupcije, a onda na protestima branite političare
Premijer FBiH Nermin Nikšić poručio je da građani protestnim okupljanjima trebaju tražiti svoja prava, ali da se na taj način ne treba boriti za prava političara. On se evidentno osvrnuo u vezi današnjih protesta čiji je cilj odbrana Dodika od optužnice.

Izražavanje nezadovoljstva i borba za svoja prava su, ne samo pravo, već na neki način i obaveza građana, rekao je Nikšić na početku obraćanja.

“To je način da pokažu nezadovoljstvo radom političara koje su izabrali da zastupaju njihove interese u organima vlasti. Zato je za svaku demokratiju korisno da ima građane koji se ne boje javno izraziti svoje (ne)zadovoljstvo političkim odlukama i političarima,” naveo je Nikšić.

Možda će Vas zanimati i:

Pozvao je građane da slobodno i javno iskazuju svoj odnos prema vlasti, da organizuju okupljanja na kojima će tražiti svoja prava, ali da istovremeno razmisle koliko je pametno izaći na proteste na kojima se bore za prava političara i na kojima ih političari koriste kao živi zid iza kojeg se kriju od odgovornosti za svoja djela.

“Tražite od nas da se borimo protiv korupcije i da se izborimo da svi budu isti pred licem pravde, a onda izlazite na proteste da zaštitite političare od pravosuđa. BiH se nakon više godina stagnacije pokrenula s mrtve tačke, usvojeni su reformski zakoni čije prednosti će građani uskoro osjetiti. Na raspolaganju su nam veliki iznosi sredstava za infrastrukturne i druge značajne projekte koji će olakšati život građana. Nemojte da te pozitivne promjene ugrozimo radi populizma i zaštite nekolicine političara,” istakao je Nikšić.

Očekuje da će današnji protesti proteći u miru jer je sigurnost građana prioritet.

“O stabilnosti države i njenih institucija te sigurnosti svih njenih građana jednostavno nema pregovora. Zato svima treba biti jasno da će ovlaštene institucije i službe biti pripravne da spriječe svakoga ko pokuša ugroziti slobode i prava drugih,” zaključio je Nikšić.

Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button