BiHVijesti

Nihad Suljić: Filantrop, aktivista, heroj lokalne zajednice!


U svijetu se moć često mjeri bogatstvom, a pravo bogatstvo istinski leži u snazi filantropa i filantropkinja, spremnih da obaspu druge svojim darovima i učine njihove živote boljim.

Upravo takav pojedinac je Nihad Suljić, čovjek koji se nesebično i godinama daje kroz svoje vrijeme i resurse.

Njegov aktivizam veže se za podršku migrantima i izbjeglicama od 2016. do 2023. godine.

Podjela odjeće, obuće, asistriranje prilikom njihovih odlazaka ljekaru, podrška pronalasku nestalih osoba samo su neke od Nihadovih dobrotvornih aktivnosti.

Posredovao je u dobijanju donacija za bolnice u BiH, a sveprisutno aktivan je kad je riječ o majkama Srebrenice ali i sličnim udruženjima.

“Od školskih dana bio sam neko ko se bori za nešto, traži nešto, buni se, i to je onda neki logičan slijed tokom nekom daljnjeg odrastanja tokom života. Stvarne situacije bile su mi izazov u smislu aktivističkog djelovanja na različitim poljima”, rekao je Nihad.

On “vjeruje u običnu solidarnost, iza koje ne stoje nikakvi keterinzi, pripreme, radionice i slično, nego da daš ili pomogneš drugom čovjeku ne razmišljajući mnogo.”

Koliko dobroga može napravit pojedinac odlučan da mijenja stvari na bolje, sa vjerom da se dobro uvijek dobrim vraća saznajte u filmu ispod.

Nihadova jedinstvena priča podučava nas da filantropija nije privilegija bogatih, već univerzalna moć koju svatko od nas može koristiti da unaprijedi svijet.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button